Ми у Facebook
22.02.2014, 17:23

Генпрокуратуру замість Пшонки контролюватиме депутат-"свободівець" [ДОСЬЄ]

Верховна Рада призначила Олега Махніцького уповноваженим по контролю за діяльністю Генпрокуратури України.
Нагадаємо, у першій половині дня 22 лютого парламент висловив недовіру Генпрокурору Віктору Пшонці.

Оскільки призначення керівників Генпрокуратури, СБУ і Міноборони потребує дотримання певних законодавчих процедур, на які потрібен час, голова ВР Олександр Турчинов оголосив про рішення призначити "уповноважених по контролю" за діяльністю силових відомств.

Призначено позачергові вибори Президента України

Так, Валентина Наливайченка призначено уповноваженим з контролю над діяльністю СБУ, за що проголосували 299 нардепів. За часів Віктора Ющенка Валентин Наливайченко вже очолював СБУ. Нині він - народний депутат від партії "УДАР".

Володимира Заману обрано уповноваженим ВР з питань діяльності Міноборони - 306 голосів. Нагадаємо, на початку тижня Віктор Янукович звільнив генерал-полковника Володимира Заману з посади начальника Генштабу Збройних Сил України - Головнокомандувача Збройних Сил України.

Новопризначений уповноважений по контролю за діяльністю Генпрокуратури Олег Махніцький - народний депутат від ВО "Свобода".

Довідка з Вікіпедії

Олег Ігорович Махніцький народився 15 березня 1970 року у Львові. У 1977–1985 роках Олег Махніцький навчався в середній школі № 87 міста Львова. Далі продовжив навчання в СШ № 22, яку закінчив у 1987 році.
Протягом 1991–1996 років навчався на юридичному факультеті Львівського державного університету імені Івана Франка. Здобув вищу освіту за спеціальністю «Правознавство».

Трудову діяльність Олег Махніцький розпочав у 1988 році на Львівському виробничому швейному об'єднання «Маяк». У 1990 році працював організатором туристичних подорожей на виробничо-творчому об'єднанні «Краєзнавець». У 1996 році Олег Махніцький стажувався у прокуратурі Львівської області, на вакантній посаді помічника прокурора Франківського району міста Львова. З 1997-го по 1998 рік працював слідчим у прокуратурі Франківського району міста Львова. 1998–1999 роки Олег Махніцький — слідчий відділу слідчого управління прокуратури Львівської області, яке згодом реорганізоване в управління нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство прокуратури Львівської області. Після реорганізації працює старшим слідчим. З 1999-го по 2001 рік працював юристом на ПП «Агентство безпеки «Скорпіон». Протягом 2001-2003 років Олег Махніцький займався індивідуальною адвокатською практикою. У 2003 році працював адвокатом у адвокатському об'єднанні «Осадчий та партнери». У листопаді 2003 році став співзасновником та керуючим партнером адвокатського об'єднання «Валько і Махніцький», де працює до сьогоднішнього часу адвокатом на посаді віце-президента цього об'єднання.

Громадської роботою Олег Махніцькій розпочав займатися у 2006 році, коли був обраний депутатом Львівської міської ради за списками ВО «Свобода», член постійної депутатської комісії землекористування.
Під час виборів Президента України 2010 року — уповноважений представник кандидата на пост Президента України Тягнибока О. Я. в Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу. У 2012 році був обраний народним депутатом України за списком Всеукраїнського об'єднання «Свобода» під номером 21. Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань верховенства права та правосуддя.





На правах реклами