Ми у Facebook
24.02.2014, 18:04

Валентин Наливайченко став головою СБУ +ДОСЬЄ

Верховна Рада звільнила Олександра Якименка з посади голови Служба безпеки України і призначила замість нього Валентина Наливайченка.
За відповідну постанову №4246 проголосували 346 депутатів, - повідомляє "Українська правда".

Після цього спікер і виконувач обов’язків Олександр Турчинов вніс кандидатуру Валентина Наливайченка на посаду голови СБУ – і Верховна Рада призначила його 333 голосами "за", підтримавши постанову №4245.

Турчинов уточнив, що парламент саме призначає, а не дає згоду на кандидатуру голови СБУ, "у зв’язку з поверненням Конституції (2004 року)".

Перед ухваленням постанови Турчинов наголосив, що поспіх в ухвалення цього рішення пов’язаний із тим, що сепаратизм підіймає голову.

Досьє:

Валенти́н Олекса́ндрович Налива́йченко (8 червня 1966, Запоріжжя) — український політик та громадський діяч, голова Служби безпеки України (з 24 лютого 2014).

Народний депутат України VII скликання.

Член депутатської фракції Політичної партії «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка».

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України у закордонних справах.

Член Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

Валентин Наливайченко очолює депутатську групу Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Фінляндською Республікою.

Входить до міжфракційних об'єднань «Рівні можливості», «За сприяння свободі сумління», «За єдину Помісну Православну Церкву», «Європейський вибір», «За цифровий розвиток України».

Колишній Голова Служби безпеки України (березень 2009 — березень 2010), в. о. 22 грудня 2006 — 6 березня 2009;

Уповноважений Верховної Ради України по нагляду за діяльністю Служби безпеки України з 22 лютого 2014 року.

Голова Служби Безпеки України з 24 лютого 2014 року.





На правах реклами