Ми у Facebook
28.02.2014, 12:00

Органічна косметика – нова філософія догляду за шкірою

Сьогодні інтерес до органічної косметики став трендовим питанням. Усе більше жінок дізнаються про неї і вирішуються випробувати на собі нову філософію догляду за шкірою. Жіночий Клуб розповідає рівнянкам про органічну косметику.
Що таке органічна косметика?
Своїй назві органічна косметика зобов'язана… Аристотелю. Саме він уперше поділив природний світ на живий і неживий, або на два царства: мінералів та органіки. При цьому органічним було визнано те, що має відношення до тварин і рослин. Тому органічна косметика, строго кажучи, не є синонімом натуральній або мінеральної косметиці. Вона робить ставку саме на рослинне походження компонентів, хоча, зрозуміло, мінерали (такі, як каолін, слюда тощо) можуть входити до складу.

Наскільки ефективна органічна косметика?
Рослинний світ досить багатий для того, щоб запропонувати все необхідне для поліпшення стану шкіри і підтримки її молодості і краси. Успішний розвиток компаній-виробників органічної косметики забезпечує їх інвестиції в дослідження, і вчені відкривають все нові корисні властивості як екзотичних, так і давно відомих трав, дерев, суцвіть, плодів. Знаходить своє відображення і косметичний досвід народів світу — наприклад, сьогодні будь-яка європейська леді знає про чудодійні властивості масла ши або арганового горіха, які століттями використовувалися в Африці і на Близькому Сході.

Таким чином, ефективність компонентів органічної косметики в більшості випадків перевірена часом. Однак це не перетворює її в панацею: не можна стверджувати, що органічна косметика в цілому більш дієва, ніж традиційна. Її перевага в іншому — органічна косметика пропонує «чесний» догляд за собою, привабливий не завдяки спокусливому аромату і стильній баночці або флакончику, а через певний склад, походження кожного з інгредієнтів якого не є лабораторною загадкою.

Крім того, важливо не забувати, що органічна косметика теж може бути алергенною. Так що питання її застосування залишається індивідуальним.

Як змусити стежити за своєю зовнішністю?

Як відрізнити органічну косметику?
Для того, щоб визначити, що за засіб перед вами, не дайте барвистій упаковці вас обдурити, читайте склад. Виробники органічної косметики розписують його гранично докладно. Там не повинно бути:

— Консервантів-парабенів
— Синтетичних парфумерних і фарбувальних добавок
— Парафіну, мінерального масла і їх дериватів
— PEG (штучних емульгаторів або тензідів)
— Формальдегіду
— Алюмінію та ртуті
— Сульфатів натрію
— Пропіленгліколю



Кращу схоронність органічної косметики забезпечують натуральні консерванти, такі як вітаміни С і Е, бензоєва, саліцилова і сорбінова кислоти. У деяких випадках роль консерванту та емульгатора виконує алкоголь - від таких засобів власницям сухої і чутливої шкіри краще відмовитися.

Органічна косметика відрізняється від традиційної і ззовні — вона має непомітну упаковку. Відкривши флакон або баночку, можна помітити, що засіб має специфічний колір — світлий, іноді злегка жовтуватий або зеленуватий через вміст рослинних екстрактів. Запах теж незвичайний, у ньому немає звичних ноток «дамського магазину»: без штучних ароматизаторів крем або ніяк не пахне, або має «аптечний» аромат.

Доглядаємо за обличчям

Не забувайте струшувати флакон перед використанням - без додавання емульгаторів емульсійні засоби можуть розшаровуватися. І не дивуйтеся, що склад для вмивання не поспішає створювати пишну запашну піну - у ньому немає мила та інших піноутворювачів.

Будьте красиві завжди і всюди!

Посмішка дня
-Що з тобою? На тобі обличчя немає!
-Дрібниці! Просто я сьогодні без косметики…

Фото з сайтів: ladyzhurnal.ru, slando.ua,
Матеріали з сайту: www.красуня.com





На правах реклами