Ми у Facebook
11.03.2014, 17:26

У Рівному діятиме "Самооборона Майдану" на чолі з бійцями "Волинської Сотні"

Представники Рівненської "Самооборони Майдану" заявляють, що наразі, коли боротьба Майдану перейшла в інший формат, важливо продовжувати боротися за зміну системи, за ті цінності, за які стояли люди на Майдані.
Хлопці з Рівненщини, що у "гарячі лютневі дні", пліч-о-пліч з побратимами з Волині боролися на київському Майдані за зміну системи, повернулися до Рівного.

Сидіти склавши руки бійці "Волинської сотні" (35-та сотня "Самооборони Майдану") не планують, а прагнуть організувати якісну роботу "Самооборони Майдану" у Рівному і в районах області.

- Ми - не політична організація, - говорить сотник Здолбунівської сотні "Самооборони Майдану" Юрій Пшеничний. - Боротися за владні крісла ми наміру не маємо. Зараз необхідно, щоб був відновлений режим законності і правопорядку.

Самооборонці зауважили, що всі призначення й обрання в області мають відбуватися відкрито й прозоро, тому плануюють активно долучатися до процесу люстрації на Рівненщині, зокрема до роботи Люстраційного комітету.



- Наша мета – захист вимог Майдану, - говорить координатор "Самооборони Майдану" в Рівненській області Юрій Шадий. - Щоб настали зміни, потрібно дотримуватись двох принципів: відкритої конкуренції та справедливості.

Активістів рівненського Євромайдану тепер вважають провокаторами

Як додав Юрій Шадий, на хвилі Революції в Україні, й на Рівненщині зокрема, утворилося чимало ініціативних груп, що називають себе "Самообороною Майдану".

- Зараз важливо сконтактувати з усіма ініціативними групами й скоординувати роботу, - говорить Юрій Шадий. - Лише спільні дії дадуть якісний результат.

Представники "Самооборони Майдану" зауважили, що з "Правим сектором" щодо спільних дій поки не контактували. Водночас активісти додали, що під час лютневих боїв у Києві представники рівненського "Правого Сектору" Роман Коваль та Ярослав Гранітний допомагали "Волинській сотні" з амуніцією.

Рівненська Жіноча сотня хоче не допустити "дерибану" влади

Наголосили у "Самообороні Майдану" на необхідності спільної роботи з правоохоронцями, зокрема на спільному патрулюванні вулиць.

- У Костополі ми спільно патрулюємо разом з міліцією, - говорить координатор "Самооборони Майдану" на Костопільщині Дмитро Гаврилюк. - Така робота уже дала свої результати, адже рівень злочинності значно знизився.

Довідка:

"Самооборона Майдану" – це всеукраїнський понадпартійний громадський рух, добровільне громадське формування, що діє на основі самоорганізації, громадянської солідарності та координації діяльності структур різного рівня. До складу входять активісти Євромайдану, організовані у загони самооборони, які призначені для забезпечення безпеки учасників протестів, підтримання громадського порядку на території, контрольованій активістами, та інших заходів. Очолює загони "Самооборони Майдану" народний депутат України Андрій Парубій.

Загони Самооборони почали формуватися на Михайлівській площі в Києві з власної ініціативи протестувальників одразу після силового розгону Євромайдану 30 листопада 2013 року. Фактично Самооборона сформувалась наступного дня, 1 грудня. А вже в лютому комендатура Самооборони Майдану оголосила про створення і розширення Всеукраїнської структури самооборони по всій Україні.





На правах реклами