Ми у Facebook
13.03.2014, 14:58

«Рівнегаз» безкоштовно встановлює лічильники

Впродовж 2013 року ПАТ «Рівнегаз» безкоштовно обладнало газовими лічильниками більше 11 тисяч осель. На реалізацію цієї програми товариство направило у минулому році понад 14 мільйонів гривень.

Безкоштовне встановлення газових лічильників продовжується і в 2014 році. На сьогодні газовики працюють над забезпеченням пристроями обліку споживачів, які використовують газ для підігріву води та приготування їжі, тобто користуються двома газовими приладами: колонкою та плитою. Для тих абонентів, оселі яких обладнані лише газовими плитами, лічильники розпочнуть встановлювати у 2016 році.

Фрукти на ринках Рівного подорожчали майже на 10%

«У 2013 році ми встановили безкоштовно 11136 газових лічильників, на початок 2014 року приладами обліку оснащено 84% газифікованих домогосподарств Рівненщини, - говорить голова правління ПАТ «Рівнегаз» Петро Дубас. - У індивідуальному житловому секторі, де газ використовується для опалення, ми вже встановили лічильники стовідсотково. В перспективі передбачено забезпечення повного приладного обліку газу в житловому фонді».

Мешканці Рівненщини, які встановили у оселях лічильники, отримали можливість контролювати власні витрати та економити енергоресурси. За наявності газового лічильника домогосподарство заощаджує до 30 % бюджету, передбаченого на оплату послуг газопостачання.

Чергові відключення електропостачання у Рівному та Рівненській області 13 березня

Варто наголосити що в разі відмови від безоплатного встановлення лічильника, споживач ризикує залишитись без газопостачання. Адже згідно із Законом України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» після 1 січня 2016 року буде припинено подачу газу тим споживачам, які не мають лічильника і користуються газовою колонкою та плитою. Згідно із вищезгаданим Законом після 1 січня 2018 року буде підніматись питання припинення газопостачання до осель абонентів, які користуються газовою плитою і не встановили прилади обліку.

За додатковою інформацією звертатися
До спеціаліста зі зв’язків з громадськістю
Вікторії Левчук
Тел.: +38 (0362) 64-39-02
Моб.:+38 (067) 313-23-02
e-mail: press@rvgas.com.ua





На правах реклами