Ми у Facebook
17.03.2014, 19:56

Формула-1. Гран-Прі Австралії: надзвичайно цікавий початок сезону-2014 [+Фото]

У новому сезоні занадто „круто” змінився регламент, занадто багато проблем виникло у команд на предсезоних тестах. Як показала перша гонка, нас чекає надзвичайно цікавий сезон у Королівських перегонах!
Кваліфікація пройшла під дощем, розстановка гонщиків на старті вийшла вельми цікавою. Льюїс Хемілтон завоював поул, а другий час показав Даніель Ріккардо - на домашній трасі австралієць проводить свій перший Гран-Прі у складі Red Bull Racing. Дебютант McLaren Кевін Магнуссен показав четвертий час, а дебютант Toro Rosso Данило Квят – восьме. Відразу 3-и чемпіони світу - Баттон, Райкконен і Феттель, стартували позаду них - з 10- ї, 11 -ї та 12-ї позиції відповідно.

Формула-1: Королівські гонки знову з нами. Прев’ю сезону 2014 року [+СПИСОК]

Двоє гонщиків - Валттері Боттас і Естебан Гутьєррес, були оштрафовані втратою п'яти місць за дострокову заміну коробки передач.

Невирішених проблем перед гонкою було чимало, в тому числі, гонщикам вперше повинні були проїхати дистанцію гонки з 100 кг палива не в режимі імітації, а в реальній боротьбі. Після дощової кваліфікації гонщики могли вільно вибирати склад гуми для старту. У підсумку тільки Феттель та Гутьєррес вибрали Medium, інші починали гонку на Soft.



З першого разу стартувати не вдалося - на машині Marussia заглох двигун, до Жулю Бьянкі поспішили механіки, гонщики вирушили на додаткове коло - на виїзді з піт-лейн вже стояли три машини - Грожана, Чілтона і Бьянкі.

На старті Росберг очолив гонку, Ріккардо піднявся на другу сходинку, випередивши Хемілтона. Магнуссен випередив Хемілтона, Алонсо - Верня. „Камікадзе” Кобаяші врізався в Массу, гонщики вилетіли з траси і вибули з боротьби.

Перша десятка на 2-му колі: Росберг - Ріккардо - Магнуссен - Хемілтон - Хюлкенберг - Алонсо - Вернь - Райкконен - Квят - Боттас.

На 3-му колі Хюлкенберг випередив Хемілтона, інженер спочатку повідомив Льюїсу про необхідність зупинити машину, але потім його попросили продовжувати боротьбу. Райкконен обігнав Верня, Боттас - Квята. Хемілтон зупинив машину в боксах - мотор втратив потужність.

На 5-му колі Боттас випередив Верня в боротьбі за сьому позицію. Феттель зупинився в боксах - перша гонка сезону для чинного чемпіона світу виявилася короткою.

До 6-го кругу Росберг відірвався від Ріккардо на чотири секунди, ще чотири Даніелю поступався Магнуссен - ситуація в першій трійці стабілізувалася. На 8-му колі Боттас випередив Райкконена в боротьбі за шосту позицію.



Перша десятка на 10-му колі : Росберг - Ріккардо - Магнуссен - Хюлкенберг - Алонсо - Боттас - Райкконен - Вернь - Квят - Баттон.

Атакуючи Алонсо, Боттас зачепив стіну - стався прокол, заднє праве колесо залишилося на трасі, а фін дістався до боксів і повернувся в боротьбу 16-м. Виїхав автомобіль безпеки, першими звернули в бокси Баттон і Перес, на наступному колі багато пілотів змінили гуму - Квят і Перес отримали Medium, решта - Soft. Батон зумів відіграти декілька позицій.

На 16-му колі був оголошений рестарт. Росберг зберіг лідерство. Боттас випередив Гутьєрреса, а на 17-му колі - Переса. Квят випередив Сутіла, Боттас - Грожана, Мальдонадо і Сутіла.

Перша десятка на 20-му колі : Росберг - Ріккардо - Магнуссен - Хюлкенберг - Алонсо - Баттон - Вернь - Райкконен - Квят - Боттас.

На 25-му колі Боттас випередив Квята в боротьбі за дев'яте місце. На 29-му з'явилися жовті прапори - Еріксон вибув з боротьби, на 31-му Мальдонадо зупинився на трасі.

На 33-му колі Баттон і Перес змінили гуму, на 34 -му - Хюлкенберг і Вернь, на 35-му Боттас випередив Райкконена у боротьбі за п'яту позицію. На 36-му колі Алонсо провів другий піт-стоп.

На 37-му колі Ріккардо, Боттас, Райкконен і Квят змінили гуму, на 38-му - Магнуссен, на 39-му - Росберг. Ніко повернувся на трасу лідером.

Перша десятка на 43-му колі: Росберг - Ріккардо - Магнуссен - Баттон - Алонсо - Хюлкенберг - Вернь - Боттас - Райкконен - Квят.

Формула-1: Королівські гонки знову з нами. Прев’ю сезону 2014 року [+СПИСОК]

На 45-му колі Грожан зупинив машину і вибув з боротьби - обидві машини Lotus закінчили гонку достроково. На 47-му колі Боттас випередив Верня в боротьбі за сьоме місце.



Перша десятка на 50-му колі: Росберг - Ріккардо - Магнуссен - Баттон - Алонсо - Хюлкенберг - Боттас - Вернь - Райкконен - Квят.

На 52-му Боттас випередив Хюлкенберга в боротьбі за шосте місце. Райкконен випередив Верня в боротьбі за восьму.

Отже, Ніко Росберг впевнено виграв гонку - з перевагою в 24.5 секунди над найближчим суперником, здобувши четверту перемогу в своїй кар'єрі.

Перший етап нового сезону виявився успішним для нового покоління гонщиків. Ріккардо фінішував другим у першій же гонці за Red Bull Racing (Як стало відомо, після фінішу Даніель Ріккардо був виключений з протоколу гонки через перевищення ліміту максимальної витрати палива. У Red Bull Racing оголосили про подачу апеляції на це рішення), Кевін Магнуссен піднявся на подіум у дебютному Гран-Прі, росіянин Данило Квят в першій гонці заробив очки, а Валттері Боттас зумів обігнати майже усіх пілотів – його 6-е місце виглядає законно.

Початок сезону вийшло неймовірно цікавим. Через два тижні команди продовжать боротьбу в Малайзії.



Краще коло: Ніко Росберг (Mercedes) - 1:32.478 (19 коло, 206.436 км/год)

Особистий залік



Кубок Конструкторів






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

25.04, 13:00 Центр міста розквітає : У Рівному встановлюють писанковий сад

25.04, 12:33 Рівнянки достроково отримали можливість виступати у Суперлізі

25.04, 12:20 На Рівненщину прибув п'ятий евакуаційний потяг: Де поселять людей

25.04, 12:00 Прощання з Героями: У Рівному віддали останню шану Андрію Костюкевичу та Ігорю Кудріну

25.04, 11:36 Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради

25.04, 11:00 Роковини аварії на Чорнобильській АЕС: У Рівному відбудеться мітинг

25.04, 10:30 Двоє жителів Рівненщини втратили тисячі гривень, бо скористались шахрайською "допомогою"

25.04, 10:12 Нове життя: Жінка виїхала з Донеччини, народила на Кіровоградщині, а житиме на Рівненщині

25.04, 09:59 «Здав» неіснуюче житло трьом різним людям: жителя Рівненщини судитимуть за шахрайство

25.04, 09:39 У Майї свято: Рівненський зоопарк запрошує на частування до тапіра