Ми у Facebook
26.03.2014, 12:08

МВС припускає, що Музичко (Сашко Білий) застрелився сам: нові подробиці

25 березня 2014 року в Рівненській області проведена операція із затримання і знешкодження членів організованого злочинного угруповання, що діяло на території Рівненської та сусідніх областей. У цій перестрілці був смертельно поранений лідер ОЗГ Олександр Музичко.
Про це повідомили в УЗГ МВС України.

Відомості про відкриття кримінального провадження щодо Музичка Олександра Івановича за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ч.2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронних органів) КК України, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27 лютого 2014 року.

8 березня 2014 року Олександру Музичку було офіційно повідомлено про підозру у вчиненні протиправних дій. Проте в ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний переховується від слідчих органів, змінює місця перебування, переміщується з охороною і зброєю, і становить небезпеку для оточуючих. У той же час, протиправна діяльність ОЗГ триває. Виходячи з цієї інформації, вже 9 березня 2014 року Музичко був оголошений в розшук.

Розшукові заходи проводилися силами Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю. А операція по затриманню - ГУБОЗ та спецпідрозділом «Сокіл».

Операція по затриманню кілька разів відкладалася через небезпеку того, що випадкові люди могли опинитися на лінії вогню, оскільки і сам Музичко та його охорона носили зброю відкрито і в бойовій готовності.
Кафе «Три карася» в місті Рівне було обрано місцем проведення операції саме тому, що підозрюваний знаходився в окремому павільйоні, а значить, ризик випадкових жертв або захоплення заручників був мінімальний.

При цьому павільйон охороняли дві, озброєних автоматом Калашникова й пістолетом, людини, поруч стояв автомобіль з увімкненим двигуном, водій якого тримав у руках пістолет. Ці люди і були першими, кого відпрацював «Сокіл». Всі вони були знешкоджені дуже швидко і професійно. І все-таки це дало Олександр Музичко кілька секунд, щоб зорієнтуватися і відреагувати на ситуацію.

Він вискочив у вікно в задній стіні павільйону і кинувся бігти вгору по пагорбу, петляючи в кущах. На бігу він зумів вистрілити два рази на поразку у працівника «Сокола», який очолював першу п'ятірку. Обидва постріли влучили в ціль. Одна куля зрикошетила від каски і потрапила в праве плече, друга пробила погон.

У відповідь на ці постріли співробітники міліції провели два прицільних постріли по ногах. І тільки після цього хромаючого Олександра Музичка вдалося наздогнати і збити з ніг. При цьому під час боротьби пролунав спочатку один, а потім ще два глухих постріли - пістолет знаходився під лежачою людиною і тому зрозуміти, куди він цілив, було неможливо.

Тільки після того, як бійцям «Сокола» вдалося вивернути руку з пістолетом, відібрати його у підозрюваного і надіти наручники, вони звернули увагу, що у нього на одязі кров. Коли вони розрізали футболку, то побачили два поранення в область серця.

Поранений був живий і тому співробітники міліції викликали швидку допомогу та слідчо-оперативну групу.

До місця події негайно, ще до приїзду карети Швидкої допомоги та оперативної групи, під'їхало кілька автомобілів, пасажири яких вели себе дуже агресивно. Бійцям спецпідрозділу довелося зробити декілька попереджувальних пострілів в повітря, щоб їх зупинити.

Приїхавши лікарі констатували смерть пораненого.

До моменту приїзду оперативної групи, до кафе «Три карася» з'їхалося не менше 15 автомобілів з озброєними і агресивно налаштованими людьми, які погрожували працівникам міліції фізичною розправою. У вигляді явного наміру відбити затриманих, співробітники міліції прийняли рішення про транспортування їх під посиленою охороною в Київ. При цьому була зроблена спроба погоні за кортежем, яка була припинена силами співробітників міліції.

Один з працівників спецпідрозділу «Сокіл», який брав участь у спецоперації, зазначив, що «Музичко діяв дуже професійно, миттєво орієнтувався, дуже грамотно почав йти від гонитви і, не дивлячись на дуже велику вагу, був у відмінній фізичній формі. А той факт, що він на бігу, в темряві, зміг точно прицілитися в відблиск, який дали окуляри на шоломі, і потрапити в голову нашого бійця, говорить про відмінну спеціальну підготовку і хороші навички ведення бою».

В ході проведеної операції затримано троє громадян, які підозрюються в участі в організованому злочинному угрупованні, лідером якого був двічі судимий Олександр Музичко, відомий також як Сашко Білий. Всі затримані знаходяться в Києві в ізоляторі тимчасового тримання, і найближчим часом суд обере щодо запобіжний захід.

Поранений боєць спецпідрозділу «Сокіл» переніс операцію, загрози для життя немає.





На правах реклами