Ми у Facebook
03.04.2014, 13:26

Нерухомість: у Рівному будуватимуть новий завод?

Завод з утилізації люмінесцентних ламп, елементів живлення, фільтрів для автомобілів і машинних мастил планує побудувати у Рівному ТОВ «Всеукраїнська екологічна компанія». Є в цій справі один, але важливий нюанс: керівники підприємства «забули» запитати думку мешканців міста щодо такого сусідства.
- Ми хочемо тут нейтралізовувати кислоти, які утворюються в автомобільних акумуляторах. Обладнання для цього уже придбали, але ще не привезли до Рівного. Воно виготовлено у місті Шостка Сумської області. Маємо на обладнання усі необхідні документи та висновки санепідемстанції. Працюватиме воно на дизельному пальному та на відпрацьованому машинному мастилі, - каже Артем Остапюк, заступник директора ТОВ "Всеукраїнська екологічна компанія".

Хороша справа може обернутися бідою для городян. Адже завод збираються будувати в межах міста, точніше, у районі Тинного, на вулиці Авіаторів. Для цього планують реконструювати приміщення колишніх складів для зберігання мінеральних добрив, що належали ТОВ «Плодорозсадник», пише газета "7 днів"

З "парковками" на газонах у Рівному пропонують боротися шинами

Це викликає серйозне занепокоєння у місцевих мешканців. Адже поява поряд з їхніми будинками об’єкта утилізації небезпечних відходів – серйозний привід для роздумів. У будь-якому разі він не має зводитися без погодження із громадою.

У Рівному з'явиться завод з утилізації ртутомістких відходів?

Депутатська комісія налаштована вимагати від влади проведення реальних громадських слухань за участі жителів міста, які живуть поблизу місця будівництва небезпечного підприємства.

На Рівненщині відкриється Школа лідера

– Виконання цього проекту має здійснюватися відповідно до вимог Державних будівельних норм України, обов’язковим пунктом яких є громадські слухання, – погоджується з депутатами начальник відділу екології управління еконо­міки Рівного Валентина Веремко. – Об’єкти, які можуть справити негативний вплив на довкілля, проходять цей етап у першу чергу. Відпо­відно до чинного законодавства керівники підприємства мають не пізніше ніж за 30 днів до моменту проведення слухань повідомити про цю подію населення через засоби масової інформації, інтернет, розміщуючи оголошення у громадських місцях тощо. Всі зауваження та побажання учасників слухань обов’язково мають враховуватися при виготовленні проекту.

Але, як ствержують громадяни, нічого з цього переліку не було зроблено.

Як розповів у телефонній розмові директор ТОВ «Всеукраїнська екологічна компанія» Юрій Демушкань, повномасштабні громадські слухання справді ще не проводилися. Тому тільки-но будуть готові всі необхідні висновки, їх винесуть на загальне обговорення.

– Оцінка безпечності впливу нашого заводу для довкілля майже готова, –стверджує він. – Вся інформація щодо діяльності підприємства буде розглядатися на громадських слуханнях, з датою проведення яких ми ще не визначились остаточно.





На правах реклами