Ми у Facebook
07.04.2014, 12:39

7 квітня православні християни святкують Благовіщення

Благовіщення Пресвятої Богородиці – одне із 12 головних свят у православному календарі. Цього дня Діві Марії з'явився архангел Гавриїл і сповістив їй про народження Ісуса Христа – сина Божого і Спасителя світу.
Благовіщення — християнське свято, що за церковним календарем відзначається 25 березня — в той день, коли архангел Гавриїл провістив діві Марії, що вона непорочно зачне від Святого Духа і народить Сина Божого — Ісуса.

Благовіщення Богородиці – одне з 12 головних (двунадесятих) свят у православному календарі. Благовіщення означає "блага" або "добра" звістка.

Коли Марії було 12 років, Бог сповістив, що вона народить Сина Божого. А після того, як Марію заручили з Йосифом, з'явився до неї архангел Гавриїл і сказав: "Радуйся, благодатна, Господь з тобою. Зачнеш у лоні і породиш сина і назвеш його Ісус. Він буде великий і Сином Всевишнього назветься, і дасть йому Господь Бог престіл Давида, батька його, і царюватиме над домом Якова повіки та й царству його не буде кінця".

Молитви на Благовіщення Пречистої Діви Марії

Свята Марія, бажаючи залишитися Дівою, в подиві запитує Ангела: "Як це буде (що я стану Матір'ю), коли мужа не знаю?" Ангел заспокоює Її, пояснюючи, що Її обітницю не буде порушено, тому що Вона народить Сина надприродним чином, без чоловіка. Тут безсіменне зачаття вчинить Дух Святий, дією Якого "Сила Всевишнього осяє її", тобто Сам Син Божий зійде в Її утробу. Пресвята Діва не зажадала від Ангела доказів, але сам Ангел Гавриїл, на підтвердження істинності своїх слів, вказав Їй на Єлизавету, що зачала пророка Іоанна Хрестителя в глибокій старості, по волі Божій. Адже для Бога немає нічого неможливого. Діва Марія, бачачи в усьому цьому волю Божу, смиренно відповіла: "Я раба Господня. Нехай буде мені по слову твоєму".

Рівненщина: визначено найкращих в Україні вчителів християнської етики

Невмістимий, неприступний і вічний Господь зійшов у дівочу утробу і, не спопеливши її, прийняв від неї людську природу, що складається з тіла і розумної душі. Подальший розвиток Плоду в дівочій утробі йшло за звичайними законам природи, і Діва носила в собі Немовлятко, до дня Його народження у Вифлеємі.

Якою буде погода у Рівному на Благовіщення 7 квітня

Піст заради свята Благовіщення послаблюється. Монастирський устав дозволяє споживання в день Благовіщення риби. Заборона ж на м'ясні та молочні продукти, а також яйця – зберігається. У залежності від часу, свято може тривати 3 дні або 1 день.

За матеріалами cerkva-nv.com.





На правах реклами