Ми у Facebook
13.04.2014, 00:37

"Ранкова кава": гість Ольга Лук'янова [Фото+Відео]

Другу програму "Ранкова кава з Ольгою Данилюк" відзнято. Її гостя - Ольга Лук'янова, спеціаліст із ароматерапії, аромапсихології, аромаеротики та натуральної оздоровчої парфумерії. "Часом почуваю себе чарівницею", - зізнається пані Ольга. І розповідає про те, як душа рослини допомагає душі людини!
Ліки для людської душі — так говорить пані Ольга про натуральні ефірні олії, з якими працює вже 15 років, допомагаючи людям покращити якість життя завдяки зверненню до цілющих сил природи. Про чудодійну силу ефірних олій, які людство використовує вже багато тисячоліть, і про те, як вони можуть допомогти рівнянам змінити власне життя на краще – у розмові Ольги Лук'янової та журналістки "ОГО", редактора "Рівненської газети", ведучої нового проекту порталу OGO.ua "Ранкова кава" Ольги Данилюк.

- Пані Ольго, в наш нестабільний час чимало людей відчувають стрес, невпевненість, депресію. Як можна допомогти людині покращити свій психологічний стан завдяки ароматерапії?

- Справді, зараз досить багато людей перебувають під тиском негативної інформації, досить концентрованих негативних емоцій. Потік інформації, з яким має справу сучасна людина, не кожен здатний переварити і адекватно розподілити. Недарма лікарі останнім часом дедалі частіше ставлять пацієнтам новий діагноз – "інформаційний невроз". Дуже часто чуємо: душа не на місці, душа болить, кричить, розривається і плаче. Саме такими ліками для душі й виступають натуральні ефірні олії, на яких базується ароматерапія і аромапсихологія. Це — ліки для душі, які людство знає вже багато тисяч років. Вони не виникли сьогодні — просто нам варто визнати, що багато чого із цінних надбань наших предків було забуто, а нині — відновлюється, стає популярним, і сама природа, Божа аптека приходить людям на допомогу.

ДИВИТИСЬ ВІДЕО ПРОГРАМИ "РАНКОВА КАВА"

- І часто звертаються до вас люди за такою допомогою?

- Постійно, адже це — моя основна діяльність. Людей, які не можуть самостійно вийти із важкого психологічного стану, які відчувають зниження якості життя, досить багато. Як на мене, людську душу повною мірою не вилікують ніякі хімічні пігулки з аптеки. Душу може вилікувати тільки інша душа — душа людина або, в нашому випадку, душа рослини. Аромат ефірних олій саме й називають "душею рослини". Адже натуральні високоякісні ефірні олії мають спорідненість до живої клітини людського організму. Це, по суті, одна й та сама жива матерія, жива клітина рослини, яка впливає на живу клітину людини.



- Як саме відбуваються сеанси ароматерапії?

- У мене є така чарівна скринька, яку я дуже люблю (показує — авт.). В ній міститься велика колекція натуральних ефірних олій. Це не звичайні ефірні олії з аптеки, і в жодному разі не ароматизатори з маршруток чи синтетична парфумерія з флаконів. Це – натуральні високоякісні елітні ефірні олії швейцарського виробництва, продукція світової якості. Я працюю з ними вже 15 років, випробувала і на собі, в тому числі під час вагітності, і на своїх новонароджених дітках. Адже є олійки, які справді можна і варто використовувати навіть для немовлят.
Ми зустрічаємось із людиною в невимушеній атмосфері, спілкуємось, і я перевіряю реакцію непідготовленого спеціально людського організму на той чи інший аромат. Реакція людини на певний аромат видає певну проблему, яка існує в організмі і яку не завжди можна діагностувати з допомогою медичного обладнання. Це можуть бути страхи, комплекси, дитячі травми, наслідки невдалого сексуального досвіду... Скільки людей — стільки й "картин". Якщо уявити, що кожна олія — це фарба, то з допомогою ефірних олій ми створюємо своєрідний аромапортрет людини, неповторний, як і кожна особистість. А потім підбираємо, яка саме нотка гармонізує людину, підтримає, піднесе, надихне, заспокоїть, а отже — спричинить потужний оздоровчий ефект. Людина починає адекватно мислити, позбувається страхів, змінює якість життя — і все це з допомогою "палички-виручалочки", якою для неї виступає підібрана ароматична композиція з обраних ефірних олій. А кожна олія, зауважу, – це жива енергія певної рослини, яка увібрала в себе енергію дощу, снігу, вітру, сонця. У кожній ефірній олії є від 200 до 800 природних хімічних сполук — одне слово, це неймовірно складна природна лабораторія!

ВІДЕОЗАПИС РОЗМОВИ

- Яка підготовка потрібна до такого сеансу?

- Ніякої. Підготуватись до такого не можна і не потрібно — людина приходить, і ми перевіряємо натуральну, інстинктивну реакцію. Тільки тоді можна справді допомогти. Головне, щоб бути не дуже втомленим і не на піку стресу.



- А у поняття "аромаеротика" що вкладаєте?
- О, я обожнюю цю тему! До слова, я взагалі не стикалась в Україні зі спеціалістами, які також цим займаються. Еротика — це мистецтво кохання і краси, а аромаеротика — це використання в цій сфері давніх знань, накопичених людством, які базуються на основі основ — фізіології. Відомо, що з допомогою нюху людина отримує лише 2% інформації про навколишній світ, водночас це — 95% емоційної інформації. Це перекреслює стереотип, що жінка любить вухами, а чоловік — очима. "Наливаючи" на себе купу хімії, додаючи до їжі купу непотрібних хімічних ароматизаторів, ми перекриваємо давній природний механізм, притаманний усім живим істотам, що поділяються на статі, – свою справжню "половинку" потрібно "винюхати"! Отже, аромаеротика допомагає і знайти пару, і зміцнити сім'ю, і позбутись певних комплексів, "зажимів" у спілкуванні з протилежною статтю.

...Знаєте, часом я почуваю себе чарівницею — настільки дивовижні перетворення відбуваються з людьми, які звертаються до цілющих сил природи, закладених у ефірних оліях! Але, зауважу, це — не "чудодійна таблетка", людина повинна сама прагнути змінити ситуацію, бути готова зробити для цього певні кроки. А душа рослини в цьому випадку прийде на допомогу людській душі, і в світі стане більше гармонійних, успішних, щасливих людей!


БІЛЬШЕ ІНФОРМАЦІЇ - У ВІДЕОЗАПИСУ ПРОЕКТУ "РАНКОВА КАВА"


- Як знайти Вас, пані Ольго, тим, хто зацікавився нашою розмовою?

- У мене є персональний сайт vivasaninter.com, де є багато корисної інформації та мої контакти — скайп, електронна пошта, телефон. Я завжди готова бути провідником людини в цей чудовий світ!

Партнер зйомки проекту "Ранкова кава з Ольгою Данилюк" – ресторан "Шкварочка".



Нагадаємо, що "Ранкова кава з Ольгою Данилюк" - це проект порталу OGO.ua, де читачі та інтернет-користувачі можуть дізнатися багато цікавого про активних, творчих, успішних жителів Рівненщини. Гості "Ранкової кави" – політики, громадські активісти, люди, які мають цікаві захоплення. Невимушена атмосфера, цікаві питання, неочікувані відповіді – у нашій "Ранковій каві"!





На правах реклами