Ми у Facebook
14.04.2014, 10:06

Чи може Україна уникнути банкрутства?

Україна сьогодні де-факто є банкрутом, однак має шанс не набути цього статусу у юридичному сенсі.
Про це на зустрічі у суботу в Одесі заявив міністр закордонних справ королівства Швеція Карл Більдт, пише "Українська правда".

"Ситуація, справді - погана. Сподіваюся, що за допомогою пакету реформ, який фінансується МВФ, вона поліпшиться, і заходи, вжиті українським урядом, не дозволять опинитися у тому стані, коли будуть оформлятися всі необхідні документи з відповідними юридичними наслідками", - сказав Більдт.

До уваги землекористувачів: змінюється орендна плата за землю


Іноземний дипломат також вказав на критичний дефіцит бюджету України, негативний торгівельний баланс, високу інфляцію і відсутність доступу до ринків зовнішнього фінансування.

Попри всі складнощі, ситуація для України все ж не є безнадійною, тому дипломат навів приклади Греції, Португалії та Ірландії.

Скільки грошей приносять українські заробітчани державі [ІНФОГРАФІКА]

За словами Більдта, ускладнює економічну ситуацію в Україні підвищення ціни на газ з боку "східного брата". При чому, як переконаний Більдт, жодних економічних підстав для цього Росія не мала.

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт одним з перших серед дипломатів світу засудив вторгнення Росії на територію Криму і її політику щодо України. Також цього політика вважають одним із лоббістів України в Європі.





На правах реклами