Ми у Facebook
14.04.2014, 13:49

У день виборів в Україні може відбутися референдум про державний устрій

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов під час виступу на погоджувальній раді ВР наголосив, що, в разі ухвалення відповідного рішення, разом з президентськими виборами 25 травня може відбутися референдум щодо державного устрою України.
"Ми не проти того, щоб проводився референдум. Більше того, я переконаний, що переважна більшість українців на цьому референдумі, який може, коли парламент прийме відповідне рішення, відбутися разом з президентськими виборами, переважна більшість українців висловиться за неподільну незалежну демократичну і унітарну Україну", - наголосив О.Турчинов.

За його словами, влада не проти референдуму щодо федеративного статусу України.

У РНБО пояснили, чому не запроваджують надзвичайний стан

Як відомо, останнім часом були захоплені приміщення Донецької, Харківської обласних державних адміністрацій, управлінь Служби безпеки в Донецькій та Луганській областях, прокуратури міста Маріуполя, відбулось блокування транспортних комунікацій у містах Донецьку, Луганську та Харкові. Учасники подій вимагають проведення референдуму, подібного до того який, відбувся в АРК, використовують російські прапори та роблять заклики, які тяжіють до сепаратизму.

Нове відео Януковича з Ростова разом із Захарченком та Пшонкою [+Відео]

Зазначимо, сьогодні, о 9 ранку сплинув час, який відвів сепаратистам в.о. Президента України Олександр Турчинов для того, аби вони залишили усі захоплені адміністративні будівлі. В цьому випадку вони будуть звільнені від будь-якого переслідування та покарання.

Нагадаємо, 13 квітня в Україні оголосили антитерористичну спецоперацію з метою врегулювання ситуації в країні, подолання будь-яких проявів сепаратизму з боку радикально налаштованих осіб та недопущення фактів захоплення адміністративних будівель. Особлива увага приділяється таким регіонам, як Донецькому, Луганському та Харківському.

Джерело: УНН





На правах реклами