Ми у Facebook
15.04.2014, 09:11

Рецепти до Великодня: великодні яйця з желе [+Фото]

Якщо хочете здивувати своїх гостей на Великдень, приготуйте заливні яйця! Вони гарно виглядатимуть на святковому столі, а приготувати їх зовсім не складно.
Заздалегідь потрібно підготувати яйця. Добре вимити яйця. З тупого кінця яєць зробити отвір діаметром приблизно 2 см. Вилити білок і жовток в миску. У теплій воді розчинити харчову соду, замочити шкаралупу. Потім добре її промити під проточною водою. Добре висушити.

Заливні яйця з креветками
6 курячих яєць, 2 курячі ніжки, 200 г креветок, 1 морква, зелений горошок, 1.5 ст.л. желатину, харчова сода, зелень (петрушка, кріп, шніт-цибуля).




Приготувати желатин як написано на упаковці. Курку відварити до готовності в підсоленій воді. Нам знадобиться 1 скл. бульйону, в якому вона варилася. Відварити і почистити креветки. Окремо відварити і порізати кружальцями моркву.

Готуємося до свята: 10 фактів, які ви не знали про яйце

Підготовлену шкаралупу наповнити креветками, морквою, горошком, зеленню.

У склянку гарячого бульйону додати желатин. Налити бульйон з желатином в кожну шкаралупу. Поставити в холодильник на ніч. Потім шкаралупу очистити.

Заливні яйця з білою рибою
10 яєць, 300 г білої риби, 1 столова ложка зеленого горошку, 1 жовтий і 1 червоний солодкий перець, половина моркви, кріп, 2,5 ст.л. желатину.




Приготувати желатин як написано на упаковці. Рибу відварити до готовності, в рибний бульйон додати сіль, лавровий лист, чорний перець. Пізніше знадобиться 1,5 склянки рибного бульйону.

Рибу нарізати середніми шматочками, моркву - маленькими кружечками. Солодкий перець нарізати кубиками. У суміш з желатином залити 1,5 склянки гарячого бульйону. Ретельно розмішати.

Шкаралупу поставити в контейнер з-під яєць. На дно шкаралупи викласти зелень, моркву. Потім додати рибу, зелений горошок і перець. Залити шкаралупу сумішшю з бульйоном. Поставити в холодильник на ніч.

Заливні яйця з куркою і шинкою
7 яєць, 100 г курячого філе, 75 г шинки, 2 ст.л. желатину, 100 мл води, консервований зелений горошок, консервована кукурудза, зелений салат, петрушка, сіль.




Приготувати желатин як написано на упаковці. Помити куряче філе, покласти його в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Посолити і варити 20 хвилин, потім м'ясо вийняти і остудити. Відлити і процідити 1 склянку бульйону, в якому варилася курка.

Готуємося до свята: крашанок має бути 13

Шинку і відварене куряче філе нарізати тонкою соломкою. Розібрати на листки петрушку. Розчинити в склянці гарячого бульйону набряклий желатин.

Викласти в підготовлену шкаралупу по листку петрушки. Потім покласти в кожну шкаралупу невелику кількість курячого м'яса та шинки. Додати консервовану кукурудзу та зелений горошок. Залити бульйоном яйця і поставити в холодильник на 6-8 годин, щоб вони добре застигли.

Заливні яйця із зеленим горошком і свининою
20 г желатину, 10 яєць, 100 г моркви, 100 г свинини, 30 г зеленого горошку, 150 мл курячого бульйону.




Нарізаємо фігурки з вареної моркви та м'яса. Розморожуємо горошок (можна взяти консервований).

Як зробити свічку “Великоднє яйце” власноруч [+Фото]

Приготувати желатин, заливаємо його бульйоном і нагріваємо на середньому вогні до повного розчинення. Злегка охолоджуємо. Засипаємо горошок, фігурки з м'яса та інші інгредієнти в шкарлупки. Заливаємо бульйоном з желатином і ставимо в холодильник на кілька годин. Дістаємо яйця, акуратно очищаємо від шкаралупи.

Подавати можна в підставках для яєць, а можна просто на блюді, уклавши їх на листя салату.

Десертні заливні яйця “Шоколадна зебра”
Пачка готового фруктового желе, 2 ст. л. молока, 150 мл шоколаду, 5 ст. л. цукру, ванілін, 20 г желатину.




Желатин розділити на дві рівні частини і замочити половиною склянки молока на годину для набухання. Після цього його необхідно розтопити на водяній бані, а потім ввести в масу для желе.

Щоб приготувати молочне желе, закип'ятити склянку молока із 3 ст. л. цукру, додати ванілін. Ввести розмочений желатин і добре перемішати.
Шоколадне желе готується так: у половині склянки молока розтопити подрібнений шоколад, а потім вмішати розмочений желатин.

Яскраві та прості ідеї для оздоблення пасхальних яєць [+Фото]

Заповнювати яєчні формочки, вливаючи по черзі по столовій ложці кожного виду желе. Коли один шар готовий - поставити в холодильник на п'ять хвилин, потім наливати шар іншого кольору і ставити на п'ять хвилин в холод. Коли желе повністю охолоне, яйця просто потрібно почистити.

Десертні заливні яйця “Яскрава мозаїка”
2-3 пачки готового фруктового желе (різних кольорів), ягоди чорниці, вишні тощо.




Розведіть фруктове желе, як написано на упаковці.

Заповніть яєчні “формочки” ягодами, затим пошарово наливайте різні види желе, даючи йому застигнути. Поставте яйця в холодильник на ніч.

Коли желе повністю охолоне, яйця потрібно обережно почистити від шкаралупи.

Фото з сайту liveinternet.ru





На правах реклами