Ми у Facebook
15.04.2014, 18:01

Офісні працівники шукають роботу активніше

Соціально-політичні події в країні позначились на ринку праці. Пошук роботи триває довше, роботодавці більш прискіпливі і неохоче відкривають нові вакансії. Така ситуація вимагає від тих, хто шукає роботу, дуже активної поведінки.
Як часто відгукуються пошукачі на оголошення про роботу, скільки відгуків припадає на одну вакансію і працівники яких професійних сфер найбільш активно шукають роботу: про це — в дослідженні Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Робота у Рівному станом на 14 квітня: свіжі оголошення

Просто розмістити резюме в мережі уже недостатньо, на вакансії потрібно активно відгукуватись. Так, наприклад, у першому кварталі 2014 року кількість відгуків на одну вакансію збільшилась майже на 30% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Найбільш активними пошукачі були в березні. Це логічно пов’язано з тим, що роботодавці займали вичікувальну позицію і не поспішали набирати персонал. А отже, зусилля щодо пошуку роботи необхідно було збільшити.

Рівненська область: ситуація на ринку праці

Сьогодні найбільш активно шукають роботу працівники наукової та освітньої сфери — кількість відгуків збільшилась на 137%, журналісти і творчі працівники — відгуків стало на 72% більше, і молоді спеціалісти — на 66% більше.

Знизилась активність працівників некомерційних організацій і державної служби: вони стали відгукуватися рідше (кількість відгуків зменшилась на 20%). На попередньому рівні залишилася активність керівників вищої ланки і фінансистів. Останнє не дивно, оскільки протягом кількох років ці категорії пошукачів стабільно входять до п’ятірки найбільш активних. У решті проф. сфер спостерігається значне (від 10%) збільшення кількості відгуків пошукачів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.



У середньому на одну вакансію в першому кварталі 2014 року відгукувалися близько 10 пошукачів, в той час як у аналогічному періоді 2013 року цей показник не перевищував 8 відгуків на одну вакансію.

Робота у Рівному: Кожен третій студент знаходить роботу "по блату"

Найбільш активними у першому кварталі були спеціалісти тих професій, де спостерігається найвища конкуренція серед пошукачів: юристи, бухгалтери і ТОП-менеджери. При цьому кількість відгуків на вакансії в цих проф. сферах інколи перевищувала середні показники майже втричі. Рекордсмени активності — юристи (33 відгуки на одну вакансію), фінансисти і бухгалтери (25 відгуків на одну вакансію), а також керівники вищої ланки (24 відгуки на одну вакансію).



Найменш активні пошукачі в тих проф. сферах, де найнижча конкуренція серед майбутніх співробітників. А також там, де Інтернет — не єдине або не головне джерело пошуку роботи (наприклад, робочий і домашній персонал). Серед офісного персоналу найнижча активність у програмістів і страхових спеціалістів (це не дивно, адже саме тут спостерігається найвища конкуренція роботодавців за кращих професіоналів).



Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна в березні 2014 року.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ