Ми у Facebook
17.04.2014, 11:00

Дуров: Я продав частку «ВКонтакте» через вимоги ФСБ розкрити учасників «Євромайдану» [+СПИСОК]

Павло Дуров, один із засновників соцмережі Вконтаке, пише на своїй сторінці, що ФСБ вимагало від нього дані засновників груп Євромайдану і закриття групи Навального.
Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на відповідний запис на сторінці Павла Дурова в соцмережі.

"13 грудня 2013 ФСБ зажадала від нас видати особисті дані організаторів груп Євромайдану. Нашою відповіддю була і залишається категорична відмова - юрисдикція Росії не поширюється на українських користувачів ВКонтакті. Видача особистих даних українців російській владі була б не лише порушенням закону, а й зрадою всіх тих мільйонів жителів України, які нам довірилися", - написав він.

Документальну базу рівненського "Правого сектору" знищено

"У процесі мені довелося пожертвувати багатьом, у тому числі моєю часткою ВКонтакті. Але я ні про що не шкодую - захист особистих даних людей вартий цього і набагато більшого. З грудня 2013 у мене немає власності, але у мене залишилося щось важливіше - чиста совість і ідеали, які я готовий захищати", - додав Дуров.

Для збільшення - натисніть




























"13 березня 2014 Прокуратура зажадала від мене закрити антикорупційну групу Олексія Навального під загрозою блокування ВКонтакті. Але я не закрив цю групу в грудні 2011 року і, зрозуміло, не закрив зараз", - розповів засновник соцмережі.

У центрі Пітера вуличний музикант зіграв на трубі гімн України [+Відео]

"За минулі тижні на мене чинився тиск з різних сторін. Самими різними методами мені вдалося виграти більше місяця, але зараз настала пора сказати - ні я, ні моя команда не збираємося здійснювати політичну цензуру. Ми не будемо видаляти ні антикорупційне співтовариство Навального, ні сотні інших спільнот, блокування яких від нас вимагають. Свобода поширення інформації - невід'ємне право постіндустріального суспільства. Це право, без якого існування ВКонтакті не має сенсу", - резюмував він.





На правах реклами