Ми у Facebook
17.04.2014, 17:23

Диво-велосипед на Рівненщині: "пенні-фартинг" прикрасив Сарни

Збільшену копію велосипеда встановили днями у сквері навпроти готелю "Случ" у місті Сарни на Рівненщині.
Не так давно невеличкий сквер навпроти готелю «Случ» не відрізнявся нічим особливим. Та від осені це місце відпочинку почало змінюватися до невпізнання. Навколо скверу облаштовано пішохідну зону, а поміж насаджень з’явилась міні-копія Ейфелевої вежі та металева конструкція «Метелика» - подарунок місту від приватного підприємця, члена міськвиконкому Миколи Канського.

Сарни: танець у колі мостів

А днями сквер отримав же один «експонат» до своєї колекції – збільшену копію велосипеда, схеми «пенні-фартинг». Це одна з популярних моделей 1870-року, яка відрізнялась величезним переднім колесом, до якого прикріплювались педалі та кермо, а також маленьке заднє колесо. Водій такого велосипеда сидів майже на вершині переднього колеса. Звісно, з часом до нас прийшла вже сучасна конструкція вдосконаленого велосипеду. А жителі міста відтепер матимуть ще одну прекрасну малу архітектурну споруду, яка гармонічно доповнила ансамбль фігур у сквері.

На Рівненщині облаштовують парк Героїв Майдану

За чудовий подарунок міська рада та жителі міста дякують приватному підприємцю Миколі Канському, який за власні кошти ініціював створення чергового витвору мистецтва задля благоустрою міста.





На правах реклами