Ми у Facebook
18.04.2014, 09:10

Помер письменник Габріель Гарсія Маркес

У Мехіко 17 квітня на 88-му році життя помер знаменитий колумбійський письменник, автор світового бестселера «Сто років самотності», представник літературного напрямку «магічний реалізм» Габріель Гарсія Маркес.
Про причину смерті письменника не повідомляється, передає ВВС News.

Минулого тижня Гарсія Маркеса виписали з клініки в Мехіко, де він лікувався від легеневої інфекції та зневоднення організму.

Як заявила раніше представник клініки, при виписці письменник почувався погано. Причиною нездужання вона назвала похилий вік.

Ще у 1989 році у Маркеса виявили ракову пухлину в легенях, яка, ймовірно, розвинулась через його звичку багато курити під час роботи. Після операції 1992 році недугу вдалося приборкати. У 1999 році у нього виявили іншу форму раку — лімфому. Його двічі оперували у США і Мексиці. Незважаючи на проблеми зі здоров`ям, письменник, сценарист, журналіст, публіцист, громадський діяч активно працював до 2014 гоку.

Габріель Гарсія Маркес народився 7 березня 1927 року. У 1982-му став лауреатом Нобелівської премії з літератури «за романи та оповідання, в яких фантазія та реальність, поєднуючись, відображають життя і конфлікти цілого континенту».

Найвідоміші твори письменника: «Сто років самотності» (1967), «Полковнику ніхто не пише» (1961), «Осінь патріарха» (1975), «Кохання під час холери» (1985).

Твори знаменитого літератора надихають на створення кінострічок не тільки голлівудських режисерів, а й молодих рівненських митців. Кілька років тому рівнянка Вікторія Ікрова екранізувала новелу Маркеса «Очі блакитного собаки» [+Відео]. Головні ролі у стрічці зіграли молоді актори Олександр Хомич та Тетяна Шандрук (Цукрова). Зйомки проходили у Рівному та Здолбунові-2. Роль кімнати, у якій відбувалася дія в новелі Маркеса, виконав недобудований корпус РДГУ, а аптеку, в якій героїня новели залишила напис «Очі блакитного собаки», Вікторія замінила на рівненську кав'ярню «Світ чаю».





На правах реклами