Ми у Facebook
19.04.2014, 11:09

Жителька Рівненщини відсвяткувала 100-річний ювілей

Жителька села Заозір’я, що у Зарічненському районі, відсвяткувала свій сторічний ювілей.
Мати-героїня, яка народила і належно виховала 7 дітей, учасник Великої Вітчизняної війни, 100-річна жителька Зарічненського району – це вона, Ольга Іванівна Токарчук із села Заозір’я.

“А мені сто чотири роки, з десятого я року, – каже у відповідь ювілярка. – З Білорусі я родом, документи наші згоріли, так і не знайшли”.




Як рівняни прибирали місто


Ольга Іванівна повідує про партизанів, котрих годувала у роки війни. І так само усвідомлено розпитує в Кутинського сільського голови про жителів села Задовже, тих, кого вона знала: чи живі вони, про їхніх дітей, хто зостався в селі.

“Я ніколи в житті нічого не вкрала, ще й своє можу віддати. Нічого лихого людям не робила. Не боюсь помирати, - говорить баба Оля. Мовить про смерть, а від неї віє життям, тією життєдайною енергією добра і мудрості, якою ще й з кимось поділиться. – Чоловік мій помер у 1988 році, а я й досі живу. Вже й не хочу, а Бог не забирає”.

Як у Рівному діти з обмеженими фізичними і розумовими можливостями заробляють на свій розвиток

Бабуся Ольга зовсім перестала бачити. Але ні її поважний вік, ні така хвороба, не скорили її сильного, християнського духу. Вона може дати собі раду, ще й комусь добрим словом, благословенням чи порадою допоможе, підтримає, розрадить. Така вона, 100-річна ювілярка.





На правах реклами