Ми у Facebook
20.04.2014, 15:54

Микола Щирук очолить міліцію Рівненщини: перші коментарі нового призначення [+Фото]

Як прокоментували рішення кадрової комісії Міністерства внутрішніх справ учасники її засідання 18 квітня?
Сайт МВС України наводить коментарі учасників засідання кадрової комісії.

- У Рівненську область дуже складно було обрати кандидата, оскільки всі четверо з великим послужним списком, вагомим досвідом роботи. Ускладнювало вибір й те, що громада Рівненщини не дійшла згоди щодо підтримки одного з кандидатів. Про що свідчить те, що кожен з тих, хто сьогодні приїхав на кадрову комісію був із власною групою підтримки. На превеликий жаль у цій області не було досягнуто консенсусу. Можливо це свідчить про те, що кандидати дійсно сильні, але, можливо, й про незрілість рівненської громадськості, - зазначив голова Правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров та додав, що новопризначений керівник має, в першу чергу, встановити зв’язки із громадськістю.

АНКЕТА МИКОЛИ ЩИРУКА

У свою чергу інший представник громадськості – редактор сайту Цензор.net Юрій Бутусов, наголосив, що основна проблема з якою довелося зіштовхнутися під час вибору кандидатів полягає не у прізвищах, а у тому, що призначення начальника УВС в нинішній правовій системі в Україні – це означає повністю призначити людину, яка відповідає за весь правоохоронний блок діяльності. «Саме тому, це перетворює професійну дискусію на політичну і це головний мінус дискусії, - зазначив він. - Для того, щоб цього не відбувалося потрібно якомога швидше провести реформу МВС і чітко розділяти межі компетенції центрального органу правоохоронної діяльності МВС від міліції громадської безпеки, від РУВС, які мають знаходитись у підпорядкуванні місцевим громадам. Тому що є питання яке не можна перебороти – запити місцевих громад. Саме вони мають обирати людину, якій довіряють. Це право ніхто не може на себе перебирати".





Колишній головний міліціонер Рівненщини очолить міліцію Київщини

Він також підкреслив, що поряд із цим у керівництва Міністерства також є свої запити, щоб людина, з якою вони контактують у вирішенні стратегічних питань, була професійно освіченою, «розмовляла з ними на одній мові», мала вольові якості. Саме тому виникла дилема, адже на такі посади потрібно призначати людину, яка по професійним якостям найбільш адекватна для МВС.

ДОСЬЄ: міліцію Рівненщини очолить Микола Щирук [Фото+Відео]





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ