Ми у Facebook
20.04.2014, 19:05

На Рівненщині відкрили Центр зеленого туризму

У рамках всеукраїнського Тижня здоров’я на базі ЗОШ №2 в Сарнах відкрили перший у місті «Центр зеленого туризму» за кошти глобального екологічного фонду програми малих грантів ООН.
Посприяла цій ідеї Сарненська міська рада, а реалізувати задумане взялась Молодіжна громадська організація «Смарт» на чолі з її керівником Віктором Хомичем. Віктор Хомич докладніше ознайомив усіх присутніх з роботою «Центру зеленого туризму»: «Покликом до створення такого осередку стали два фактори: збереження й підтримка, виховання екологічної культури серед молоді міста та заклики й пропозиції від самого підростаючого покоління». Акцентувавши увагу на досить популярних сьогодні велопробігах, проведення яких також активно впроваджується у Сарнах місті, керівник новоствореного центру оголосив про створення велотуристичних маршрутів, які стануть корисними та цікавими для кожного. «Подорожуючи та відпочиваючи ми можемо принести користь не лише для власного здоров’я, а й для природи - пізнавати та оберігати її».

Диво-велосипед на Рівненщині: "пенні-фартинг" прикрасив Сарни

Варто зазначити, що у рамках проекту роботи «Центру зеленого туризму» вже розроблено для друку посібник зеленого туризму «Стежками Сарненського Полісся» у якому власне й буде презентовано та описано перші два екологічні маршрути: «Маршрут вихідного дня» (який вже випробували учні школи) та «Заплавами Случа».

Сарни: танець у колі мостів

Присутні стали учасниками не лише презентації «Центру зеленого туризму», а й урочистого вручення школярам шести велосипедів та комплектів спорядження для вело подорожей, які мають стати ще одним покликом для того, щоб долучити молодь до здорового способу життя.



Джерело: офіційна сторінка Сарненської міської ради





На правах реклами