Ми у Facebook
22.04.2014, 12:03

Новий головний міліціонер Рівненщини Щирук запевнив, що він не знає про призначення [+Відео]

Три години активісти рівненського автомайдану, «Правий сектор», Жіноча сотня та члени Люстраційного комітету стоять під стінами УМВС, чекаючи на приїзд новопризначеного начальника управління Миколу Щирука.
За попередніми даними, його мали представити колективу сьогодні і активісти ще в п’ятницю заявляли, що не дозволять це зробити. Вони вважають Миколу Щирука недостойним займати таку посаду і б’ють на те, що Щирука люстраційний комітет не одобрив.

В УМВС наразі проходить селекторна нарада. Журналістів на неї не впустили. Заступник начальника УМВС Олег Берест зазначив, що це закрита нарада і що він не знає, чи представлятимуть правоохоронцям нового начальника сьогодні. Активісти вирішили не розходитися.



Микола Щирук очолить міліцію Рівненщини: перші коментарі нового призначення [+Фото]

Журналістам вдалося додзвонитися до самого Миколи Щирука. Він запевнив, що він в Івано-Франківську і сьогодні до Рівного не збирається. За його словами, він не знав, що його сьогодні призначатимуть. А те, що громадські активісти не хочуть, аби він очолив управління, вважає боротьбою політичних інтересів.

Зазначив Микола Щирук також, що кадрова комісія, яку він пройшов, «ще ніколи в житті прозорішою не була», за його словами, там була і громадськість Рівного. На те, що рівненські правоохоронці проти його призначення, пан Щирук відповів: «Вони просто очікують, чим це все закінчиться… Що значить, що вони проти мене? Хотіти-не хотіти — це таке діло. Якщо міліціонер виконує добросовісно свої обов’язки, то він не проти, щоб я прийшов».

ДОСЬЄ: міліцію Рівненщини очолить Микола Щирук [Фото+Відео]



Також Микола Щирук зазначив, що для нього на першому місці — «закон і ще раз закон», тому, за його словами, участі у прикриванні видобутку бурштину (з чим пов’язують його призначення) він не братиме.






На правах реклами