Ми у Facebook
22.04.2014, 13:09

Формула-1. Гран-прі Китаю: третя поспіль перемога Хемілтона [ОПИТУВАННЯ]

Завершилася четверта гонка цьогорічного сезону. У всіх етапах з поула стартували пілоти Mercedes. Одну кваліфікацію виграв Росберг, три - Хемілтон. В Китаї Льюїс тріумфував в черговий раз, даючи зрозуміти, що ера Феттеля та Red Bull закінчується.
Після дощової кваліфікації гонщики змогли вибирати склад гуми для старту, в підсумку тільки Магнуссен почав гонку на Medium, інші стартували на Soft.

На старті Хемілтон зберіг своє лідерство, Масса і Алонсо, Боттас і Росберг допустили контакт, Феттель і Алонсо випередили Ріккардо. Боттас - Райкконена. Росберг розташуівався на шостій позиції.

Перша десятка на 2-му колі: Хемілтон - Феттель - Алонсо - Ріккардо - Масса - Росберг - Хюлкенберг - Грожан - Боттас - Райкконен.

Формула-1. Гран-прі Бахрейну: Mercedes святкує другий дубль поспіль [+Фото]

На 3-му колі Боттас випередив Грожана, на 5-му Росберг випередив Массу. Сутіл вибув з боротьби - машина втратила швидкість через проблеми з силовою установкою. На машинах Росберга і Боттас виникли деякі проблеми.



На 8-му колі Баттон змінив гуму, на 10-му - Грожан, на 11-му - Масса, Райкконен і Перес.
При обслуговуванні машини Масси виникла тривала затримка при заміні заднього лівого колеса.



На 12-му колі Алонсо і Хюлкенберг провели піт-стоп, на 13-му - Феттель і Боттас. Фернандо повернувся на трасу попереду Себастьяна. На 14-му Росберг змінив гуму, на 15-му - Квят та Гутьєррес, на 16-му - Ріккардо та Вернь. Райкконен і Грожан випередили Магнуссена.

На 18-му колі Хемілтон і Магнуссен змінили гуму, Льюїс зберіг лідерство в гонці.

Перша десятка на 19-му колі: Хемілтон - Алонсо - Феттель - Росберг - Ріккардо - Хюлкенберг - Боттас - Райкконен - Грожан - Перес.

Квят випередив Баттона, піднявшись на 11-у позицію. Росберг швидко скорочував відставання від Феттеля і на 22-му колі вийшов вперед. Поки гонщики боролися, Ріккардо наздогнав Феттеля, кілька разів атакував, і інженер попросив Себастьяна пропустити молодого напарника.



Переговори між пілотами і командним містком Red Bull Racing тривали кілька кіл, на 26-му колі австралієць випередив Феттеля.

Перша десятка на 27-му колі: Хемілтон - Алонсо - Росберг - Ріккардо - Феттель - Хюлкенберг - Боттас - Райкконен - Перес - Грожан.

На 28-му колі Грожан вилетів у гравій, але повернувся на трасу. На 29-му Баттон змінив гуму, а Грожан зупинив машину в боксах і вибув з боротьби.

На 31-му колі Перес провів піт-стоп, на 32-му - Хюлкенберг, Боттас, Райкконен, Квят, Магнуссен та Масса, на 33-му - Вернь і Мальдонадо, на 34-му - Алонсо. Кобаяші на свіжій гумі обігнав Феттеля і Себастьян звернув на піт-лейн за другим комплектом шин.

Міхаель Шумахер подає ознаки свідомості і пробудження

На 38-му колі Ріккардо і Росберг змінили гуму . На 39-му – Хемілтон. Повернувшись на трек британець залишився першим.

Перша десятка на 40-му колі: Хемілтон - Алонсо - Росберг - Ріккардо - Феттель - Хюлкенберг - Боттас - Райкконен - Перес - Квят.

Росберг повернувся на трасу в трьох секундах позаду Алонсо, пішов в атаку, скорочуючи відставання, і на 42-му колі вийшов вперед, піднявшись на 2-у позицію. Хемілтона попросили зменшити темп - за 12 кіл до фінішу він вигравав у Росберга 15.2 секунди.

Перша десятка на 45-му колі: Хемілтон - Росберг - Алонсо - Ріккардо - Феттель - Хюлкенберг - Боттас - Райкконен - Перес - Квят.

Отже, Льюїс Хемілтон впевнено довів гонку до перемоги – третю в сезоні і 25-у в кар'єрі. Ніко Росберг фінішував другим - гонщики Mercedes виграли чотири перших Гран-прі, завоювавши три переможних дубля. Як бачимо, у нас вимальовується очевидний фаворит сезону!



Фернандо Алонсо піднявся на третю сходинку подіуму, ставши кращим з інших, а Даніель Ріккардо знову фінішував попереду чинного чемпіона світу!

Через 3 тижні команди продовжать боротьбу в Європі на етапі в Барселоні.



Особистий залік



Кубок Конструкторів






На правах реклами