Ми у Facebook
26.04.2014, 11:09

Рівнянам, які хочуть працювати в Росії, потрібно буде складати екзамени

Відтепер для того, щоб працювати у Росії, українцям потрібно буде здати екзамени з російської мови, історії та основ законодавства.
Не так давно, в Державну Думу Російської Федерації був внесений законопроект, норми якого передбачають для трудових мігрантів здачу іспитів з історії та основ законодавства. Крім того, мігранти, що прибувають до Росії з-за кордону, мають здавати спеціальні тести на знання російської мови.

З 1 січня 2014 року всі іноземці, які звертаються за дозволом на тимчасове проживання, видом на проживання, дозволом на роботу або патентом, складатимуть іспити, пише korrespondent.net.

Путін хоче в Криму створити гральну зону

Успішна здача іспиту з історії Росії та основ законодавства дозволить мігрантові отримати робочу візу строком на один рік, посвідку на проживання в Російській Федерації. Крім того, здавати іспит необхідно буде і тим, хто бажає отримати дозвіл на роботу, приїжджаючи на територію РФ з тих держав, у яких укладено з Росією угоду про безвізовий режим.

Українська Вікіпедія оголошує Вікіфлешмоб - день створення нових статей

Якщо законопроект приймуть, то такий іспит буде платним, а оплачувати його вартість (близько 160 доларів) будуть самі екзаменовані.

Від обов’язкового складання іспитів звільняються висококваліфіковані фахівці, недієздатні громадяни, особи віком до 18 років і старші за 60 років, а також учасники державної програми зі сприяння добровільному переселенню до Росії співвітчизників, що проживають за кордоном.






На правах реклами