Ми у Facebook
24.04.2014, 10:15

Чим зайнятися навесні?! 16 ідей!

Весна - час змін! Розвивайтеся, творіть нову реальність, пізнавайте світ! Ми радимо вам прості, але ефективні способи.
ІНОЗЕМНІ МОВИ. Зміцніть почуття власної гідності – вивчайте іноземні мови! Подорожуючи, ви будете розуміти людей й зможете говорити з ними; ви зможете дивитися фільми без перекладу і чути справжні голоси й інтонації акторів, ви нарешті дізнаєтеся, про що ж співають улюблені виконавці. І найголовніше – знання мов (хоча б англійської!) значно підвищує вашу «вартість» на ринку праці!

ТЕАТР. У театрі, як у житті, – є все: шматочок правди і крихта вигадки, банальність і непередбачуваність, хвилини тягучої нудьги і моменти овацій... У сумі ж синтез всіх цих елементів дає найцінніше – емоції, завдяки яким ми відчуваємо власну справжність.



Стежте за прем'єрами Рівненського академічного українського музично-драматичного театру

ПОДОРОЖІ. Промовляючи це слово, ми подумки малюємо краєвиди інших країн. Але чи добре ви знаєте Україну? У скількох її містах бували? Чи бачили наші замки, храми, гори, ріки? Поставте собі мету – раз у місяць (можна й частіше!) відвідувати нове місто. Й побачите, скільки відкриттів зробите для себе у рідній державі!

ВЕЛОПРОГУЛЯНКА. В парк, за місто, в ліс, до озера… Велосипед значно розширить маршрут вашої прогулянки. Спостерігайте за весняними змінами природи, набирайтеся у неї сил та натхнення. Саме наодинці з природою нам вдається по-справжньому переосмислити реальність. Часто в такі моменти народжують продуктивні ідеї!

ПІКНІК. Весна чи не найкраща пора для пікніків. Повітря – дуже свіже й ще злегка прохолодне. У лісі пахне першою зеленню. Вже щебечуть пташки. Влаштуйте з друзями пікнік. І запросіть у свою компанію нових людей. Це можуть бути друзі ваших друзів, колеги по роботі, двоюрідні брати чи сестри, колишні однокласники. Нові люди – це завжди нові теми для розмов, цікаві й корисні знайомства, розширення кола спілкування.



ТЕЛЕВІЗОР. Найкращий спосіб вивільнити час для себе – позбутися телевізора! Або просто вимкніть його!

СХОДИ. Рівняни, чиї вартири розташовані на поверхах вище третього, завжди мають доступ до безкоштовного, проте дуже ефективного тренажеру - східців. Візьміть собі за звичку не користуватися ліфтом, а спускатися й підніматися виключно сходами, це чудово тренує ноги й серцево-судинну систему.

СТОМАТОЛОГ. Дивно про це писати, але багато людей досі бояться стоматологів. 10 та й навіть 5 років тому медицина справді була іншою, але нині похід до стоматолога не страшніший за похід до косметолога. Щоби переконатися у цьому, достатньо буде одного візиту до дантиста. Усі стоматологічні маніпуляції нині виконуються під дією знеболювального! До того ж стоматолог розкаже вам, як правильно доглядати за ротовою порожниною і зубами, підкаже, яку щітку та пасту обрати, розповість про методи відбілювання зубів.



ФІНАНСОВИЙ КОНТРОЛЬ. Встановіть на свій телефон чи планшет програму, яка допоможе контролювати й планувати власні витрати. Спершу ви будете здивовані тим, скільки коштів витрачаєте марно, на речі, які не приносять вам користі. Потім – «дисциплінуєте» власні витрати. І, як результат, збережете гроші для вагомих покупок чи літнього відпочинку. Такі фінансові програми легко знайти в інтернеті, а головне – вони прості в користуванні.

СОН. Дозвольте собі нарешті міцний здоровий сон. Купіть та застеліть красиву якісну постіль. Перед сном, як і годиться, провітрюйте кімнату, пийте ароматний трав’яний чай, читайте по кілька сторінок хорошої книги. І засинайте з чистими помислами й приємними думками!

КОНІ. Багато рівнян нині захопилися верховою їздою. Кажуть, такий вид відпочинку знімає стрес і нервову напругу, дарує відчуття радості й покращує настрій. Катання на конях позитивно впливає на систему кровообігу, нервову, травну і дихальну системи, навіть покращує зір і слух.



ФОТО. Думаєте, що вже все знаєте про себе? Влаштуйте собі фотосесію. Фотографи, зазвичай, помічають у нас зовсім не те, що ми звикли бачити у власному відображенні у дзеркалі. Вам буде цікаво оцінити себе по-новому. Ті ж, для кого фотосесія – ледь не щоденна справа, можуть присвятити кілька днів сортуванню власних світлин. Окрім приємних спогадів, це заняття може спонукати до оновлення іміджу – захочеться повернутися до якогось із колишніх образів або, навпаки, змінити щось кардинально.

БАСЕЙН. Відвідувати басейн можна регулярно, розглядаючи плавання як альтернативу заняттям у спортзалі. Плавання підвищує загальний тонус тіла, спалює калорії, покращує роботу дихальної системи, робить шкіру еластичною. Якщо ж ви не затятий плавець або обрали для себе інший вид спорту, але відчуваєте потребу розслабитися, позбутися негативних емоцій – сміливо йдіть у басейн. Вода неодмінно подарує заряд бадьорості й «забере» все лихе. А ще, кажуть, плавання сповільнює процеси старіння!



АКСЕСУАРИ. Навесні нам усім дуже хочеться оновити гардероб. Якщо ж такої можливості немає, врятують аксесуари! Передивіться ще раз речі, які ви носили восени або ж минулої весни. І в магазині біжутерії доберіть до них стильні прикраси – кольє, браслети, сережки, шарфи й снуди для ранньої весни, хустинки – для тепліших днів. Обов’язково купіть собі нову сумочку. З такими деталями ваш старий гардероб заграє по-новому.

ОКУЛЯРИ. Давно минули часи, коли окуляри носили лише люди з поганим зором. Нині це модний і стильний аксесуар. Тож якщо відчуваєте мінімальний дискомфорт, помічаєте, що доводиться примружуватися, аби розгледіти щось, мерщій до окуліста. Правильно дібрані окуляри не лише покращують зір, але й пом’якшують недоліки обличчя, змінюють його форму. Саме окуляри допоможуть оновити власний образ, не вдаючись до радикальних змін.



ІНТЕР’ЄР. Весна – хороший час додати в інтер’єр вашого житла яскравих барв. Для цього не обов’язково робити ремонт, можна просто придбати яскраву скатертину, кольорові горщики для вазонів. Або ж навіть елементарно помити вікна у квартирі. Так ви впустите до свого житла сонячні промені й гарний настрій!



Олена ГАВРИЛЮК,
журнал "ВІТАЄМО", № 1(14), 2014





На правах реклами