Ми у Facebook
22.05.2014, 15:30

Пшонка, Захарченко та Янукович хотіли усунути Митрополита Володимира з поста Предстоятеля Церкви

Розпочато розслідування стосовно Януковича, Пшонки та Захарченка за фактом незаконного тиску на Митрополита УПЦ МП Володимира, з метою усунення його від управління Українською Православною Церквою. Цю інформацію підтврдив і секретар Предстоятеля УПЦ митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко).
Вчора, 21 травня, на сайті ГПУ з'явилося повідомлення про те, що головним слідчим управління Генеральної прокуратури України розпочато кримінальне провадження стосовно екс-президента України Віктора Януковича, колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки, екс-голови МВС Віталія Захарченка та інших високопосадовців за фактом незаконного тиску на Митрополита Київського і всієї України Володимира з метою усунення його від управління УПЦ МП.

У ході перевірки, проведеної за зверненням одного з народних депутатів, встановлено, що Митрополит Київський і всієї України Володимир дотримувався позиції невтручання церкви у політику, чим викликав невдоволення колишнього Президента України, який бажав заручитись підтримкою УПЦ на виборах у 2015 році.

Ахметов пообіцяв фінансову допомогу сім'ям загиблих внаслідок трагічних подій на сході та в Криму

"Як безпосередній учасник подій, про які йде мова в заяві прес-служби Генеральної прокуратури України, повідомляю, що викладене в заяві відповідає дійсності. Тиск з боку колишньої влади на предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира з метою усунення його від займаної посади дійсно здійснювався", - заявив митрополит Олександр (Драбинко).

За його словами, звернутися з відповідним запитом щодо таких дій до Генеральної прокуратури України одного з народних депутатів 31 березня "благословив безпосередньо сам Митрополит Володимир".

У соціальній мережі опублікували "Заповіт Ялинковича"

"На сьогодні слідством збираються докази грубого порушення законів і факти, що підтверджують реальну небезпеку здоров'ю і життю митрополита Володимира у зв'язку з моєю вимушеною ізоляцією", - розповів він.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України порушила кримінальне провадження на інших колишніх високопоставлених осіб за фактом тиску на голову Української православної церкви (Московського Патріархату) Митрополита Володимира (Сабодана) з метою усунути його від управління Церквою.





На правах реклами