Ми у Facebook
27.05.2014, 11:20

Аеропорт Донецька під контролем силовиків. АТО триває [+Відео]

Втрати терористів - 32 вбитих. Серед українських силовиків втрат немає, - Тимчук.
Українські війська повністю відновили контроль над територією міжнародного аеропорту "Донецьк".

За даними джерел "Цензор.Нет", близьких до керівництва Верховною Радою, українські війська повністю відновили контроль над територією міжнародного аеропорту "Донецьк".



Вночі загони бойовиків з Чечні та Росії захопили будівлю нового терміналу аеропорту. На даху будинку була встановлена ​​зенітна кулеметна установка, стрілки з переносними зенітними ракетними комплексами, а також снайпери і кулеметники. Бандити обстріляли заходив на посадку цивільний літак. Українське командування зажадало негайно звільнити територію аеропорту, і попередило про наслідки. Однак терористи використовували час ультиматуму для організації оборони та мінування нового терміналу аеропорту.

Біля вокзалу в Донецьку загинули мирні люди [+Фото]

По закінченню терміну ультиматуму, Військово-повітряні сили України завдали серію ракетних ударів із застосуванням високоточної зброї по вогневих точках терористів, з яких вівся вогонь по цивільному літаку. Під прикриттям ракетно-гарматного вогню фронтового винищувача МІГ-29 і бойових вертольотів Мі-24, на територію аеропорту висадився армійський спецназ, який провів зачистку. Опір терористів придушений.

На даний момент аеропорт "Донецьк" знаходиться під повним контролем українських сил.

У Донецьку знищено два КамАЗи, що перевозили терористів [+Фото]

Втрати терористів уточнюються. Втрати військовослужбовців України в аеропорту "Донецьк" - 1 поранений. Це єдина втрата всіх українських сил, що беруть участь в антитерористичній операції протягом 26 травня. Під час втечі терористів з аеропорту сталася серія вибухів - ймовірно вони підривали будівлю нового міжнародного терміналу "Донецьк", щоб вивести з ладу управління та функціонування аеропорту. В результаті аеропорт довелося повністю закрити для прийому регулярних авіарейсів.

У Рівному попрощалися з військовослужбовцями, які загинули на Донбасі [+Фото]

За даними джерел "Цензор.Нет" в МВС України, встановлені на цю годину втрати терористів складають 32 убитих зі складу чеченського батальйону, що називає себе батальйон "Схід", і підрозділи російських козаків. Міські лікарні Донецька переповнені пораненими терористами.





На правах реклами