Ми у Facebook
01.06.2014, 16:09

Вступна кампанія в Україні розпочнеться на 10 днів пізніше

Прийом заяв та документів у паперовій або електронній формі від вступників цьогоріч розпочинається 11 липня. У 2013 році випускники повинні були подавати документи вже 1 липня.
Такі зміни затверджено наказом Міністерства освіти та науки №553 від 7.05.2014 «Про внесення змін до Умов прийому до вищих навчальних закладів України в 2014 році».

Прийом заяв у паперовій або електронній формі від вступників на денну форму навчання на основі повної загальної середньої світи закінчується о 12.00 годині 1 серпня. 

Прийом документів від осіб, які вступають на основі повної загальної середньої освіти і проходять співбесіду, закінчується о 18.00 годині 24 липня. Співбесіди та вступні екзамени проводяться з 25 липня до 1 серпня. 

Прийом заяв та документів від осіб, які для вступу на навчання мають проходити творчі конкурси у вищих навчальних закладах, закінчується 24 липня. Творчі конкурси проводяться у кілька сесій з 21 липня до 1 серпня. 

ЗНО-2014: зміни у графіку

Прийом заяв та документів від осіб, які вступають на навчання на основі базової загальної середньої освіти, закінчується 24 липня. Вступні екзамени проводяться з 25 липня до 1 серпня. 

Рейтинговий список вступників, які вступають на основі базової та повної загальної середньої освіти, із зазначенням рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення, оприлюднюється не пізніше 12-ї години 2 серпня. 

Перший строк вибору вступниками місця навчання закінчується о 18.00 годині 4 серпня. Оновлений список рекомендованих до зарахування оприлюднюється не пізніше 12.00 години 5 серпня. 

Другий строк вибору вступниками місця навчання закінчується о 18.00 годині 7 серпня. Оновлений список рекомендованих до зарахування оприлюднюється не пізніше 12.00 години 8 серпня. 

Третій строк вибору вступниками місця навчання закінчується о 18.00 годині 10 серпня. 

Зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти відбудеться: 
 - за державним замовленням не пізніше 15.00 години 11 серпня; 
 - за кошти фізичних та юридичних осіб (за умови виконання державного замовлення відповідного напряму (спеціальності)) не пізніше 18 серпня. 

Перелік предметів на ЗНО-2014

Прийом документів від осіб, які вступають на навчання за скороченими програмами підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційних рівнів молодшого спеціаліста та бакалавра, закінчиться о 18.00 годині 24 липня. Фахові вступні випробування проводяться з 25 липня до 1 серпня. 

Строки прийому заяв та документів на навчання за вечірньою і заочною формами навчання визначаються Правилами прийому, тривалість прийому документів – не більше одного місяця. Зарахування проводиться не пізніше ніж через 15 днів після завершення прийому заяв та документів, протягом яких проводиться конкурсний відбір. 

Вступники подають заяву про участь у конкурсному відборі до вищого навчального закладу в паперовій або в електронній формі. Заява в паперовій формі подається вступником особисто до приймальної комісії навчального закладу. 

При вступі на навчання за освітньо-кваліфікаційними рівнями молодшого спеціаліста, а також бакалавра, вступник може подати заяву (заяви) в паперовій або в електронній формі не більше ніж до п’яти вищих навчальних закладів України та не більше ніж на три напрями підготовки (на три спеціальності) у кожному з них. Заяви, подані на певний напрям підготовки (спеціальність) до одного вищого навчального закладу за різними формами навчання, вважаються фактом подання однієї заяви. 

Факт кожного подання заяви в паперовому вигляді (із зазначенням того, оригінали чи копії документів додані до заяви) реєструється уповноваженою особою приймальної комісії у Єдиній базі безпосередньо під час прийняття заяви. 

У заявах, поданих до одного вищого навчального закладу, вступник зазначає пріоритет кожного напряму підготовки (спеціальності). 

У разі відсутності у вступника додатка до диплома в друкованому вигляді під час подання заяви для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста або магістра, відомості про цей додаток (його змістовну частину) приймальна комісія отримує з Єдиної бази. 

Середній бал атестата майже не впливатиме на вступ до ВНЗ

Вступники мають право подавати сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, виданий у 2014 році, або сертифікати чи їх дублікати, видані у 2013, або 2012, або 2011, або 2010, або 2009, або 2008 роках. 

Заяви в електронному вигляді мають право подати вступники, які бажають взяти участь у конкурсному відборі на основі атестата про повну загальну середню освіту, сертифіката (сертифікатів) зовнішнього незалежного оцінювання з конкурсних предметів. 

Вступники, які подають сертифікат з кількістю балів з визначених предметів нижче встановленої цими Умовами та Правилами прийому мінімальної кількості балів, до участі у конкурсному відборі не допускаються і на навчання не зараховуються. Тобто, у випадку, якщо кількість балів з одного з непрофільних конкурсних предметів, визначених Правилами прийому, становить нижче 124 балів, а профільним предметом є творчий конкурс, особа не допускається до участі у конкурсному відборі. 

Внесений до Єдиної бази за 12-бальною шкалою середній бал атестату про повну загальну середню освіту автоматично переводиться у 60-бальну шкалу з використанням коефіцієнту «5». 

Інформація про осіб, які є призерами IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та III етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, вноситься Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки до Єдиної державної електронної бази з питань освіти до 1 липня. 

Величина додатково нарахованих балів встановлюється: 
 - особам, нагородженим дипломами I ступеня, – 50 балів; 
 - особам, нагородженим дипломами IІ ступеня, – 40 балів; 
 - особам, нагородженим дипломами IІІ ступеня, – 30 балів. 

Чемпіонам та призерам (особам, які посіли І–ІІІ місце) чемпіонатів України, проведених протягом двох останніх років додатково нараховуються бали: 
 - чемпіонам України – 50 балів; 
 - особам, які посіли ІІ місце на чемпіонаті України –  40 балів; 
 - особам, які посіли ІІІ місце на чемпіонаті України – 30 балів.
 
Випускний у рівненських школах святкуватимуть уже цього тижня

Основні строки проведення вступної кампанії 2014 року 
Етапи вступної кампанії 
11 липня  -  початок прийому заяв та документів від вступників у паперовій або електронній формі; 
21 липня – 1 серпня  -  строки проведення вищим навчальним закладом творчих конкурсів (можуть проводитись у декілька сесій); 
1 серпня   -  закінчення прийому заяв та документів від осіб, які мають проходити співбесіди, творчі конкурси, складати вступні екзамени, що проводить вищий навчальний заклад; 
25 липня – 1 серпня  -  строки проведення вищим навчальним закладом співбесід та вступних екзаменів; 
1 серпня о 12.00 - закінчення прийому заяв та документів від осіб, які не складають вступних екзаменів і не проходять співбесіди або творчі конкурси; 
2 серпня  о 12.00  - термін оприлюднення першого рейтингового списку вступників; 
5 серпня о 12.00 -  термін оприлюднення другого (оновленого) рейтингового списку вступників; 
8 серпня  о 12.00 -  термін оприлюднення третього (оновленого) рейтингового списку вступників; 
11 серпня о 15.00 -  терміни зарахування вступників за державним замовленням; 
не пізніше 18 серпня  -  терміни зарахування вступників за кошти фізичних та юридичних осіб – після зарахування на місця державного замовлення відповідного напряму підготовки (спеціальності).


За матеріалами www.mon.gov.ua





На правах реклами