Ми у Facebook
19.06.2014, 08:38

Нацрада хоче через суд заборонити ще деякі російські телеканали

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглядає можливість додаткового звернення до суду щодо заборони ретрансляції в Україні ще деяких російських каналів. Про це повідомив на брифінгу 17 червня голова Національної ради Володимир Манжосов, повідомляє сайт відомства.
Такий крок Нацрада може зробити, зважаючи на численні скарги громадян щодо змісту передач, які транслюються низкою російських каналів, повідомив Манжосов.

Він нагадав, що нині в Окружному адміністративному суді міста Києва триває розгляд справи про заборону мовлення на території України чотирьох російських телеканалів – «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия-24», «НТВ-Мир». Відповідне рішення суду виконують усі провайдери програмної послуги, за винятком Луганської і Донецької областей.

На кордоні з Росією хочуть побудувати стіну

В Нацраді зазначають, що російські телеканали транслюють в своїх передачах “неправдиву і ворожу інформацію”. Як повідомив Манжосов, Нацрада, провівши моніторинг, зафіксувала наявність ознак порушень в ефірі російського інформаційного каналу «ТВ Центр-Іnternational» (ТVСІ). Нацрада звернулася до Генеральної прокуратури з проханням перевірити надані факти та вжити заходів реагування.

Також у Нацраді обіцяють вивчити програми каналу Life News, який транслюють у Донецькій, Луганській, Житомирській та Харківській областях.

ВІДЕО: Росіяни попросили вибачення в українського народу

"Принципово важливо на час агресії вживати хірургічних дій, а власне – забороняти, щоб зберегти спокій глядачів і безпосередньо захистити своє інформаційне поле", - зазначила заступник голови Нацради Лариса Мудрак.

Джерело Інститут Масової Інформації





На правах реклами