Ми у Facebook
23.06.2014, 10:50

Олег Ляшко з дружиною та побратимами вшанував загиблих під Берестечком [+Фото]

Народний депутат України, лідер Радикальної партії відвідав 22 червня Рівненщину, щоб вшанувати воїнів, загиблих під Берестечком. Із дружиною і побратимами політик взяв участь у молебні у селі Пляшева.
"Душу й тіло ми положим за нашу свободу і докажем, що ми, браття козацького роду...". Бойовий дух наших славетних предків - наш дороговказ у боротьбі. На Козацьких Могилах під Берестечком" - саме так Олег Ляшко підписав свої фотографії на своїй сторінці у Фейсбук.

Окрім того, Олег Ляшко поділився, що його предки теж брали участь у цій битві:

"Там їх триста, як скло, товариство лягло..." - сьогодні українці шанують козаків, які героїчно загинули у битві під Берестечком. Ми з дружиною і побратимами теж відвідали молебен у селі Пляшева на Рівненщині. Для мене ці місця особливі, бо мої предки з роду Ляшків-Тарнавських брали участь у цій битві у складі Варвинської сотні Прилуцького полку.

ФОТО: Богослужіння на Козацьких могилах 22.06.2014



Минуло 363 роки від цієї трагедії, а ситуація повторюється. У нас нове Берестечко - Крим, Слов'янськ, Волноваха...

ФОТО: Патріарх Філарет на Козацьких Могилах [+Відео]

...А одним із керманичів війська Речі Посполитої був Ярема Вишневецький. Українець, який зрадив свій народ і воював проти України. Скільки у нас сьогодні таких вишневецьких? Половина Верховної Ради.

Але найголовніше - після того, як наші війська, попри героїзм, зазнали поразки під Берестечком, не минуло й року - і ми розгромно перемогли поляків у битві під Батогом.

ВІДЕО: Унікальні кадри 1991 року з архівів КДБ: вшанування героїв битви під Берестечком [+Відео]

Щоразу беручи участь у спецопераціях на Сході і Півдні, я чітко розумію: вже скоро буде в нас і свій Батіг.
Слава Україні!"
















На правах реклами