Ми у Facebook
29.06.2014, 11:17

ВІДЕО: "ТелеМайдан" на "Рівне 1": гість - депутат Рівненської облради Олексій Кособуцький

Депутат Рівненської обласної ради Олексій Кособуцький став співрозмовником ведучих політичного ток-шоу "ТелеМайдан" на каналі "Рівне 1" Віталія Голубєва та Ольги Данилюк у черговому випуску програми. Дізнайтесь, що сказав депутат про політичну ситуацію в державі та боротьбу за владу на Рівненщині!
Перші кроки Петра Порошенка

Якщо оцінювати кадрові призначення, то можна сказати, що Петро Порошенко дуже обережно ставиться до них і намагається показати, що він не готовий приймати представників старої команди, при цьому відбувається, напевно, певна політична гра, що пов'язана з підписанням угоди про асоціацію з ЄС. Далі можна прогнозувати, що підуть призначення по областях губернаторів, відбудуться призначення і по відомствах. Від цього залежатиме, чи будуть нові обличчя чи тільки старі обличчя та зміна табличок на кабінетах. Якщо будуть нові люди, тоді можна чекати змін на краще.

ОЛЕКСІЙ КОСОБУЦЬКИЙ НА "ТЕЛЕМАЙДАНІ": ВІДЕО

Про перевибори до місцевих, обласних рад та до Верховної ради України
Однозначно я підтримую перевибори, обома руками я за це. В країні перевернулася ситуація абсолютно, змінилося практично все, і той розріз депутатів на всіх рівнях, який маємо, не відповідає цим запитам суспільства. Це має бути якнайшвидше і на усіх рівнях. В свій час я балотувався до обласної ради у списку партії "Наша Україна", зараз в обласній раді наша фракція представлена 6 депутатами. Зрозуміло, що вона не має потужних рейтингів, на нинішньому етапі ми не є особливо цікавим гравцем.

ОЛЕКСІЙ КОСОБУЦЬКИЙ НА "ТЕЛЕМАЙДАНІ": ВІДЕО

Про призначення нового голови Рівненської ОДА

Можна розглядати багато кандидатур, серед яких буде і кандидатура Сергія Рибачка. Водночас не варто виключати і Олександра Данильчука, і Олексія Хахльова, представника "УДАРУ", якого буде пропонувати нардеп Віталій Чугунніков, але зараз можна сказати, що президент тримає інтригу і важко прогнозувати, хто саме може стати новим очільником області. Щодо Віктора Матчука, то я читав його заяви, в яких він стверджує, що на цю посаду не претендує.

"ТелеМайдан": гостя - Лілія Москальова

Про 100 днів роботи Сергія Рибачка

Якщо команда нового президента збереже квотний принцип: "переможець забирає все", то звичайно в Сергія Рибачка шансу залишитись на нинішній посаді немає. Якщо ж буде підхід по фаховості, то шанси, напевно, є. Оцінюючи ж 100 днів роботи Сергія Рибачка, то акцент не варто робити на тому, що він нічого поганого не зробив, це не його заслуга. Тоді можна взагалі казати, що він не робив нічого. За 100 днів можна було перевернути все з ніг на голову, адже все залежить від однієї людини, від її особистих якостей, а також варто враховувати цілі, які напевно ставили перед Сергієм Рибачком.

ВІДЕО: 100 днів Сергія Рибачка на посаді голови Рівненської ОДА

Про відсторонення від бюджетної комісії обласної ради

В період Майдану Рівненщина була напевно єдиною в Україні, де не відбулося підпалів, дебошів, а своєчасно обласна рада заявила про те, що бере на себе відповідальність за те, що відбувається в області. Ми тоді оголосили, що всі рішення, які приймаємо, є обов'язковими для виконання по всій області. Разом з тим ми добилися того, що сформували президію з повноваженнями сесії, це був єдиний шлях у той час. Всі визнали, що ми є владою, ми були арбітром між владою та активістами. Тоді було з ким домовлятися і до кого апелювати. В ході роботи президії була спрощена система прийняття рішень, не треба було збирати сесію.

Під час президії я, як голова бюджетної комісії, запропонував припинити фінансування всіх видатків: боргів, виплат, ніяких премій... Таким рішенням популярності, зрозуміло, не здобудеш. Після стабілізації ситуації, я все одно запевняв всіх, в тому числі і Сергія Рибачка, що такого моменту в нас більше не буде. Я переконував, що завдяки цій ситуації ми можемо реформувати бюджет. Всі постійно говорять, що в бюджеті немає грошей, а я переконаний, що гроші є, а питання в тому як ми їх використовуємо. В мене було намагання під час цієї ситуації, коли змінилося розуміння людей, реформувати бюджет, але за такі пропозиції мені "подякували" у квітні - зняли мене з посади голови бюджетної комісії.

ВІДЕО: Як знімали Олексія Кособуцького з посади голови бюджетної комісії Рівненської облради

"Вакантна" посада голови бюджетної комісії: за що боротьба

Унікальність посади голови бюджетної комісії саме цього скликання в тому, що повноваження з визначення об'єктів будівництва, з визначення об'єктів ремонту, з виділення субвенцій, щодо змін до бюджету є саме в повноваженнях голови бюджетної комісії. Тобто для прийнятття цих рішень сесії не треба. Я переконаний, що частину з цих питань деякі депутати навіть не бачили і не знали про них. Це посада з достатньо високими можливостями керувати фінансами.

Намагалися "протягнути" на цю посаду Михайла Кривка, але справа тут не стільки в ньому, скільки в тому, що він представник минулої влади. "Регіонали" вперше за стільки часу не змогли пролобіювати питання. Просто якщо його підтримають, то це покаже, що попри те, що ми кажемо про зміни, вони не відбуваються. Тим самим ми не виправдовуємо надій, які на нас покладали люди під час Майдану. Минула влада хотіла взяти реванш.

ОЛЕКСІЙ КОСОБУЦЬКИЙ НА "ТЕЛЕМАЙДАНІ": ВІДЕО





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ