Ми у Facebook
04.07.2014, 18:04

Як почистити 1 кг молодої картоплі за 60 секунд? + ВІДЕО

П`ять способів полегшити собі життя й перетворити процес приготування їжі на справжнє задоволення.
Страшенно не люблю чистити молоду картоплю. По-перше, це псує руки та нігті, а в рукавичках не завжди зручно. По-друге, у мене алергія. Завжди, коли починаю шкребти бульбочки ножем, крутить у носі та дере у горлі. Так реагує мій організм на отруйну речовину соланін, яка міститься у шкірці картоплі. По-третє, це так довго і нудно…

Але молоду картопельку, та ще й з маслом та зеленим кропом, обожнюю, і моя сім`я також. І оскільки чистити бульбу все одно доводиться мені, постійно випробовую різні способи полегшити собі життя.




Спосіб 1. Одягаєш кухонні рукавички для миття посуду або одноразові для фарбування волосся, насипаєш картоплю у миску з водою і треш її у долонях. Або це робиш під проточною водою. Шкірка також добре знімається за допомогою металевої губки для миття сковорідок, жорсткої частини подвійної губки для миття посуду, кухонного йоршика або жорсткої щітки.
Плюс: чисті руки.
Мінуси: доведеться витратити ще кілька хвилин, щоб видалити вічка і пошкоджені, хворі місця; якщо картопля не зовсім молода, спосіб не підходить.


Спосіб 2. Помити картоплю й залити буквально на хвилину окропом, а потім цю воду злити і картоплю вкинути в миску з дуже холодною водою. Після цього дуже легко злазить шкірочка. Далі - див. Спосіб 1.
Плюси: легко, чисто.
Мінус: морока з кип`ятком і дуже холодною водою.




Спосіб 3. Чудовий і до геніальності простий варіант мені показала дружина мого брата Таня. Береш молодесеньку картопельку, кладеш її у каструлю (до половини), заливаєш водою, щоб вкрила картоплю, закриваєш щільно каструлю кришкою. Берешся обома руками за ручки каструлі, міцно притискаєш великими пальцями кришку і починаєш інтенсивно струшувати. Робиш такий маленький фітнес приблизно 30-50 разів, а потім вибираєш чисті картоплини або лушпиння (як тобі зручніше), промиваєш водою, заливаєш заново і ставиш на плиту варити.
Плюси: швидко, весело, і манікюр не страждає.
Мінус: спосіб підходить лише для дуже молодої і якісної картоплі та дуже тренованих рук.


Спосіб 4. У поліетиленовий пакет покладіть вимиті картоплини, щедро посипте їх грубою кам’яною сіллю, добре потріть, щоб зійшла шкірка, а потім промийте під проточною водою.
Плюс: не треба бруднити руки й виколупувати «очка».
Мінус: якщо картопля мокра, сіль миттєво втрачає свої «абразивні» властивості.

Картопля, запечена з часником, лимонною цедрою і сиром


Спосіб 5. Щойно натрапила в інтернеті. Щоб майже миттєво почистити картоплю, Лео Мортен Лунд з Данії використовує ручний будівельний міксер, наконечник нового (!) туалетного йоршика і відро води. Процес він зняв на відео:



Плюси: блискавично швидко, класне шоу для друзів під час відпочинку на природі.
Мінус: не завжди під рукою будівельний міксер і новий туалетний йоршик…


А у вас є свій фірмовий спосіб чистити картоплю?

Фото із сайтів liura.ru, coolidea.ru





На правах реклами