Ми у Facebook
08.07.2014, 19:04

Формула-1. Гран-прі Великобританії: в аварійній гонці Хемілтон святкував успіх, а Росберг - розчарування

Незважаючи на цікаву кваліфікацію, Гран-прі Великобританії в черговий раз вийшов місцем боротьби між двома пілотами Mercedes.
За підсумками кваліфікації в одних командах був траур, в інших - радість. Несподіваний дощ не дозволив пробитися в другу частину кваліфікації гонщикам Ferrari та Williams, зате відмінні результати показав Баттон (3 час), Хюлькенберг, Магнуссен, Перес, Квят і Вернь. Поул-позицію, четверту в сезоні, виграв Ніко Росберг, другим став Феттель, а Хемілтон тільки шостим.

Росберг впевнено виграв старт і відразу ж почав відриватися, але його зупинив червоний прапор – Кімі Райкконен влаштував аварію, розтрощивши свій болід та врізався у Массу.

Очікування рестарту гонки затягнулося майже на годину - робочі довго чинили відбійник, а стюарди очищали трасу від уламків. Після рестарту пелетон відправився у бій. Росберг відразу ж створив серйозний відрив, в погоню за ним кинувся Хемілтон, відразу ж обігнавши Магнуссена і Баттона. Не менш вражаючу швидкість показав Боттас, обігнавши Квята та Ріккардо. Слідом за ним те ж саме повторив і Алонсо, який залишив позаду і Хюлькенберга. Порив Фернандо обірвався штрафом у 5 секунд – Алонсо неправильно зайняв позицію на старті – просто до дурості дитяча помилка.

Міхаеля Шумахера повернули до життя





Дженсон Баттон впевнено йшов третім. Правда, незабаром до Баттона почали наближатися Магнуссен і Боттас.

Росберг випереджав Хемілтона на 5 секунд. Боттас, між тим, продовжував показувати вражаючу швидкість і на 14 колі обігнав Магнуссена, вийшовши на четверте місце, а трьома колами пізніше його атаки не витримав і Баттон. Після першої хвилі піт-стопів становище в лідируючій трійці не змінилося, але на 19 колі Росберг почав скаржитися на коробку передач, а потім і зовсім зупинився на узбіччі.



Хемілтон став лідером, Боттас впевнено йшов другим, а от за третє місце розгорілася неабияка боротьба. Себастьян Феттель в черговий раз програв напарнику - Ріккардо. Більш того, після другого піт-стопа Феттель повернувся на трасу позаду Алонсо, який їхав на злегка пошкодженій машині, і протягом декількох кіл чинний чемпіон безуспішно атакував іспанця, зумівши його обігнати тільки на 48 колі.

Компанія Toyota буде виготовляти літаючі автомобілі

Себастьян фінішував тільки п'ятим, хоча після вдалої кваліфікації повинен був потрапити на подіум. Але замість нього на подіум піднявся його напарник Ріккардо, який за рахунок більш правильної стратегії та бездоганною їзди зміг фінішувати третім.



Хемілтон свого лідерства не втратив і здобув п'яту перемогу в сезоні. Через сходження Росберга інтрига в чемпіонаті знову загострилася, оскільки тепер відрив Ніко від Хемілтона скоротився всього до чотирьох очок.

Безперечно, справжнім героєм гонки став Боттас, який зумів пробитися з 14 місця на 2-е. Залишається тільки здогадуватися, який результат зміг би показати Феліпе Масса, якби він не зіткнувся з Райкконеном. Непогано виглядав і Фернандо Алонсо.



Менш ніж через 2 тижні відбудеться Гран-прі Німеччини, де протистояння гонщиків Mercedes продовжиться.



Особистий залік:


Кубок Конструкторів





На правах реклами