Ми у Facebook
09.07.2014, 19:08

На Волині ДАІшники з погонею та пострілами затримали порушників на джипі

На Волині затримали п'яних чоловіків на "Джипі", які чинили опір працівникам ДАІ. Щоби вгамувати правопорушників, волинські міліціонери зробили два попереджувальні постріли з табельної зброї. Про це повідомили у прес-службі волинської міліції.
Встановили, що о 19:40 працівники ВДАІ з обслуговування Шацького району, перебуваючи у форменому одязі з табельною вогнепальною зброєю, здійснюючи нагляд за дорожнім рухом, на автодорозі Шацьк-Любомль помітили автомобіль «Джип Гранд Черокі», який на великій швидкості, перетнувши суцільну лінію, різко виїхав на смугу зустрічного руху.

Працівники ДАІ за допомогою жезла подали знак про зупинку, однак водій не виконав вимогу міліціонерів і, збільшивши швидкість, поїхав у напрямку Любомля. Правоохоронці розпочали переслідування автомобіля, у салоні якого перебувало п’ятеро осіб.

У Луцьку четверо бандитів з Житомирщини пограбували підприємця і влаштували перестрілку з міліцією [+Фото]

Водій транспортного засобу не зупинився і на вимогу працівника міліції, який ніс службу з охорони громадського порядку на екологічному посту «Венське», однак, проїхавши декілька метрів, переслідуваний «Джип» пригальмував. Коли до нього наблизився службовий автомобіль ВДАІ, з «Джипа» вийшли водій та пасажири віком від 20-ти до 28-ми років. Зловмисники підбігли до патрульного автомобіля ВДАІ та, відкривши бокові двері, витягли із салону інспектора, при цьому нанесли йому тілесні ушкодження. Іншому працівнику ВДАІ, який намагався допомогти напарнику, спритники також нанесли тілесні ушкодження та пошкодили формений одяг.

На допомогу колегам прибув працівник Шацького РВ УМВС України у Волинській області із екологічного поста «Венське». Правоохоронець, попередивши правопорушників про застосування табельної вогнепальної зброї, здійснив попереджувальний постріл вгору. Після цього ще один постріл із пістолета Макарова здійснив автоінспектор. У результаті молодики припинили чинити опір законним вимогам працівників міліції.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу. Правопорушників для освідування доставлено в лікарню, а згодом – у райвідділ міліції. Встановлено, що водій і двоє пасажирів «Джипа» перебували у стані алкогольного сп’яніння.

На Волині маєток із вертолітним майданчиком можуть націоналізувати [+Фото]

Відомості про подію внесені до ЄРДР за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування. Окрім того, на водія склали адміністративні протоколи за частиною 1 статті 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції), частиною 2 статті 122 (Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) та частиною 4 статті 122 (Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) КУпАП.





На правах реклами