Ми у Facebook
18.07.2014, 13:25

Як на Рівненщині вирішують проблеми дітей-сиріт

На засіданні Рівненського міськвиконкому було розглянуто питання “Про роботу служби у справах дітей щодо соціально-правового захисту дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування”.
Однією із основної діяльності служби у справах дітей
Рівненського міськвиконкому є забезпечення соціального правового захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, прав кожної дитини на виховання та підтримка національного усиновлення.

“В усиновленні є проблема це здоров’я, дітей-сиріт, чим гірше тим менше шансів на щасливе майбутнє, - розповідає заступник начальника служби у справах дітей Світлана Перетятко. - На обліку в службі перебувало 218 дітей-сиріт та дітей, позбавленого батьківського піклування, з них 172 – влаштовано на виховання у сім’ї опікунів та піклувальників, 10 – в прийомні сім’ї, 13 – в дитячі будинки сімейного типу, 19 навчаються і перебувають на державному утриманні.

Крім того у місті Рівному в сім’ях опікунів, піклувальників проживає 56 дітей, що прибули з інших районів області та України. На окремому обліку дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, перебуває 45 дітей, які можуть бути усиновленні. У першому півріччі поточного року в місті усиновлено 11 дітей.

Спільно з управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту, освіти, охорони здоров’я, міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, іншими причетними установами і організаціями здійснюється комплекс заходів щодо виявлення, та надання відповідного статусу дітям, які залишилися без піклування.

Скільки коштує сурогатна мама в Україні

У 2014 році з метою захисту законних прав та інтересів дітей службою від імені органу опіки та піклування подано 8 позовних заяв до суду щодо позбавлення батьківських прав батьків, які не виконують свої обов’язки стосовно дітей.

Нині в місті функціонує 3 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 20 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. В усиновленні є проблема це здоров’я, дітей-сиріт, чим гірше тим менше шансів на щасливе майбутнє.

Однією із основної діяльності служби у справах дітей Рівненського міськвиконкому є забезпечення соціального правового захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, прав кожної дитини на виховання та підтримка національного усиновлення.

- На обліку в службі перебувало 218 дітей-сиріт та дітей, позбавленого батьківського піклування, з них 173 – влаштовано на виховання у сім’ї опікунів та піклувальників, 10 – в прийомні сім’ї, 13 – в дитячі будинки сімейного типу, 19 навчаються і перебувають на державному утриманні, Крім того у м. Рівному в сім’ях опікунів, піклувальників проживає 56 дітей, що прибули з інших районів області та України. На окремому обліку дітей-сиріт та позбавлених батьківського піування, також 5 прийомних сімей в яких виховують 13 дітей цієї категорії, - пояснила заступник начальника служби у справах дітей Світлана Перетятко.

Щороку працівники служби розглядають звіти опікунів, піклувальників, прийомних батьків та батьків-вихователів щодо виконання взятих на себе обов’язків з виховання і утримання дітей. Службою у справах дітей ведеться реєстр житла та майна дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Станом на 25.06.14 року 60 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, мають право власності на житло, 135 дітей мають право користуватися житловим приміщенням, 24 дитини не мають житла.





На правах реклами