Ми у Facebook
25.01.2015, 09:30

ВІДЕО: Якби Інтернет був у XVI столітті - вірусне відео про Острозьку академію на Рівненщині [+Відео]

Інтернетом уже давно поширюється "прикольний" відеоролик, автори якого обіграли знакові моменти історії Острозької академії на Рівненщині, уявивши, як би її засновники спілкувалися в соціальних мережах понад чотири століття тому. Вийшло доволі влучно, тож перегляньте це трихвилинне відео і ви!
До слова, нещодавно Національний університет «Острозька академія» отримав офіційний лист від адміністрації Книги рекордів Гіннеса, який підтверджує здобуття номінації «Найдовший марафон читання».

Острозька академія - єдиний український виш, який потрапив у Книгу рекордів Гіннеса

Нагадаємо, що починаючи із 27 лютого минулого року, студенти та викладачі безперервно читали вірші Тараса Шевченка. Цей унікальний захід був приурочений до 200-річчя з Дня народження Тараса Шевченка та жертвам протистоянь в Україні. Відтак за 456 годин, зафіксованих на хронометрі, близько трьох тисяч учасників перечитали «Кобзар» 45 разів, а це — 11 250 творів. Також на вимогу Книги рекордів Гіннеса у залі проведення акції цілодобово вівся відеозапис з онлайн-трансляцією на офіційному сайті Острозької академії, працювали фотографи та експерти, які ретельно фіксували дотримання правил акції (до слова, серед свідків встановлення рекорду була й наша колега з "ОГО" - редактор журналу "Вітаємо", ведуча програми "Ранкова кава" Ольга Данилюк).

Про рекорд Гіннеса, який встановили минулоріч у Острозі, у відео, яке пропонуємо вашій увазі, не згадується - його створили ще раніше. Проте, в будь-якому разі воно виглядає креативно. Це особливо оцінять ті, хто знає історію заснування Острозької академії, ключові постаті якої і "обіграли" автори відео. Пропонуємо оцінити це і вам!






На правах реклами