Ми у Facebook
20.07.2014, 12:21

Рівненщина: після укусу змії - до реанімації [+ПОРАДИ]

ілюстративне фото

Нещасний випадок трапився з мешканцем Березнівського району.
19 липня в реанімаційне відділення Березнівської центральної районної лікарні з діагнозом укус змії в стані середньої важкості доставили жителя с.Друхів Березнівського району, 1962 р.н. Про це повідомили у прес-службі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області.

На Рівненщині мікроавтобус збив пішохода

Що необхідно зробити, якщо укусила отруйна змія?

Перш за все постаратися якомога скоріше відсмоктати із рани отруту, постійно її випльовувати. Не можна цього робити тому, у кого є садни або інші поранення слизової губ або порожнини рота. Рану слід обробити 5%-ним спиртовим розчином йоду або одеколоном, спиртом.

Рівненщина: колода вбила дитину

Відсмоктавши отруту, необхідно обмежити рухомість потерпілого. Якщо змія укусила в ногу, прибинтувати її до другої ноги і, підклавши що-небудь під ноги, злегка підняти їх. При укусі в руку необхідно зафіксувати її в зігнутому положенні. При сильному болі можна прийняти 1-2 таблетки анальгіну або баралгіну. Щоб прискорити виведення отрути, давати потерпілому більше чаю і лужної мінеральної води.

Рівненщина: у Горині знайшли утопленика

Найбільш ефективний засіб проти зміїної отрути – полівалентна протизміїна сироватка, введена не пізніше ніж через 30 хвилин після укусу. Але вводити її може і повинен тільки медичний працівник. Самостійність небезпечна через можливий розвиток алергічних реакцій на введення сироватки. І якщо людині не надати термінової допомоги, вона може загинути.

Слід запам’ятати основне: потерпілого потрібно якнайшвидше на носилках або попутним транспортом доставити в найближчий медичний заклад, радить bukinfo.com.ua.





На правах реклами