Ми у Facebook
20.07.2014, 16:54

Як у Рівному набирають першокласників

Понад 14 тисяч першокласників цього року підуть до шкіл Рівненщини. Батьки хочуть віддавати своїх дітей у хороші школи, а тому в одних — черга, а в інших — недобір. Загалом перші класи вже майже сформовано, бо ж передбачливі батьки писали заяви до шкіл ще з вересня.
Чи не найпопулярніший навчальний заклад у Рівному — НВК №12. Там уже сформували вісім класів на 219 дітей, а охочих ще чимало, тож у школі вирішили на цей рік зробити дев'ять перших класів. Така ж ситуація із школою №28, що у мікрорайоні "Північний" — на п'ять перших класів там вже записалося 157 дітей (тобто понад 30 у класі). Решту батьків, які звернулися пізніше, просили своїх дітей віддати у сусідні школи, де наповнюваність класів менша.

ФОТОФАКТ: Рівняни купують патріотичні цукерки

— Якщо батьки не погоджуються, просимо школи за можливості збільшити класи на 2-3 учні, але якщо можна доставити парти, — пояснює Василь Харковець, начальник міського управління освіти. — Втім, якщо дітей у класі — понад 30, приділити час для кожного малюка складно. Загалом цьогоріч до першого класу в Рівному піде на близько півсотні діток більше, ніж торік, — трохи більше 2760. І замість 98 перших класів у Рівному буде 99. Щоправда, є школи, в яких дітей мало. Так, у школі №6 лише один клас на 30 учнів. У школах №№14,16,17 та 24 також мала наповнюваність класів. Зате бум — у навчальні заклади нового типу. Зазвичай вони набирають по три класи, а охочих є на цілих шість.

Діти зі Сходу, які відпочивають на Рівненщині, переживають за своїх батьків

Навчальні заклади нового типу набір першокласників закінчили у червні, щоб ті діти, які до них не пройдуть, могли записатися у звичайну школу. Для кожного, хто хоче навчатися в "розумному" закладі, влаштовують півгодинну співбесіду.

Як на Рівненщині вирішують проблеми дітей-сиріт

— Ми не перевіряємо читання дітей чи те, як вони рахують, — розповідає завуч рівненської гімназії "Гармонія" Оксана Шама. — Зосереджуємося на тому, яка у дитини пам'ять, увага, мислення, мотивація, чи буде вона здатна концентруватися на матеріалі і т.д. Розуміємо, що інколи діти можуть розгубитися і показати гірший результат. Для цього створили курси майбутніх першокласників. Під час занять бачимо здібності дітей, тож під час прийому на навчання результати цих курсів також враховуємо.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ