Ми у Facebook
25.07.2014, 10:20

У всіх лікувально-профілактичних закладах Рівного виявили порушення

Працівники прокуратури Рівненщини продовжують перевірки додержання вимог законодавства в сфері охорони здоров’я.
Зокрема, виявлено суттєві порушення вимог Законів України «Основи законодавства про охорону здоров’я», «Про засади запобігання та протидії корупції», «Про благодійну діяльність та благодійні організації», «Про оренду державного та комунального майна» у діяльності посадових осіб виконавчого комітету Рівненської міської ради та усіх лікарень міста. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Рівненської області.

Встановлено, що мають місце факти укриття добровільності сплати пацієнтами медзакладів благодійних внесків на користь благодійної організації.

Рівненщина: патріотичні цукерки з наркотичним вмістом оминули засуджених

Таким порушенням вимог законодавства у сфері благодійництва сприяє те, що засновниками, керівниками та членами місцевої благодійної організації, що діє при всіх лікувально-профілактичних закладах міста Рівне, є головні лікарі та інші працівники цих лікувальних закладів, а також посадовці управління охорони здоров’я виконавчого комітету Рівненської міської ради. Така ситуація створює передумови до зловживань, виникнення конфлікту інтересів між благодійною організацією та закладами охорони здоров’я в особі їх головних лікарів, що є порушенням вимог антикорупційного законодавства.

Крім того, від здійснення діяльності благодійної організації в адміністративно-господарських будівлях лікувальних закладів міста, що є комунальною власністю, орендна плата не стягується.

Держава гарантує усім громадянам реалізацію їх прав у галузі охорони здоров’я шляхом подання їм гарантованого рівня медико-санітарної допомоги в обсязі, встановленому законодавством.

Куди поскаржитись на корупцію?

Проте з’ясовано, що згаданим управлінням при складанні та поданні бюджетної пропозиції на фінансування кошторисних витрат лікувальних закладів міста їх потреби не аналізуються. Про це свідчить той факт, що торік управлінням було затверджено кошторис фінансування медзакладів у сумі, що складає менш ніж половину від фактичної потреби.

На зазначені порушення вимог законодавства прокуратура області відреагувала внесеним Рівненському міському голові поданням, яке перебуває на розгляді. Серед вимог прокуратури – вжиття невідкладних заходів щодо усунення порушень, причин та умов, що їм сприяють, притягнення винних осіб до відповідальності.





На правах реклами