Ми у Facebook
25.07.2014, 11:23

Т.в.о. прем'єра призначено Володимира Гройсмана +ДОСЬЄ

Фото: kmu.gov.ua

Уряд України тимчасово доручив виконання обов'язків прем'єр-міністра України на віце-прем'єра-міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимира Гройсмана Про це повідомляється на сайті Кабміну.
Зокрема, про це йдеться у розпорядженні Кабміну №658-р від 24 липня 2014 року, оприлюдненому на сайті уряду.

"У зв’язку із заявою Прем’єр-міністра України Яценюка А. П. про відставку покласти тимчасово виконання повноважень Прем’єр-міністра України на Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Гройсмана Володимира Борисовича",- йдеться у повідомленні.

Арсеній Яценюк подав у відставку

Нагадаємо, вчора, 24 липня, голова ВР Олександр Турчинов оголосив про припинення роботи коаліції.

Також нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у Верховній Раді України заявив про свою відставку у зв'язку із розпадом коаліції. Олександр Турчинов закликав "УДАР" та "Свободу" негайно внести кандидатуру технічного прем’єра.

Політолог Є.Магда спрогнозував, що Володимира Гройсмана лобіюватимуть на посаду технічного прем'єра.

Як відомо, уряд Арсенія Яценюка був сформований 27 лютого 2014 року коаліцією депутатських фракцій у Верховній Раді України "Європейський вибір".

ДОСЬЄ
Гройсман Володимир Борисович

Віце-прем'єр-міністр України

Дата народження: 20.01.1978

Місце народження, освіта. Народився у Вінниці. У 1983 році родина переїхала в Вишеньку. У 2003 році Володимир Гройсман закінчив Міжрегіональну академію управління персоналом за спеціальністю "юриспруденція". У 2010 році закінчив Національну академію державного управління при президентові України, ставши магістром за фахом "управління суспільним розвитком" і спеціалізацією "управління на регіональному та місцевому рівнях".

Кар'єра. Трудову діяльність розпочав з 1992 року, у віці 14 років, слюсарем на МП Школьник.
У серпні 1994 року Володимир Гройсман призначений комерційним директором приватного малого підприємства ОКА.
З листопада 1994 року працював на посаді комерційного директора приватного підприємства Юність.
У 2002 році був обраний депутатом Вінницької міської ради по виборчому округу № 29. Був заступником голови постійної депутатської комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності та етики.
У листопаді 2005 року - секретар Вінницької міської ради. Прийняв присягу посадової особи місцевого самоврядування.
З 25 листопада 2005 року - виконуючий обов'язки міського голови міста Вінниця.
26 березня 2006, у віці 28-ми років, Володимир Гройсман був обраний Вінницьким міським головою.
У 2010 році висунутий політичною партією Совість України на вибори міського голови. 31 жовтня 2010 з рекордною для міських голів обласних центрів України підтримкою - 77,81% голосів, Володимир Гройсман переобраний міським градоначальником.
З 27 лютого 2014 року - віце-прем'єр-міністр з регіональної політики - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
У ході Кримського кризи Володимир Гройсман закликав жителів АРК не брати участь в незаконному референдумі 16 березня. Також він висловив думку про те, що подія в Криму є нічим іншим, як військовою агресією і зазіханням на територіальну цілісність України.
У липні 2014 Володимир Гройсман очолив урядову комісію з розслідування причин авіакатастрофи літака Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines під Донецьком.

Безпартійний.

Доходи. Задекларував за 2012-й рік 827 000 гривень доходу і близько 400 тисяч на банківських рахунках.

Регалії. Віце-президент Асоціації міст України з питань житлово-комунального господарства. Володимир Гройсман нагороджений орденами "За заслуги" ІІ та ІІІ ступеня (2011), Кавалерським хрестом ордена заслуг Республіки Польща.

Сім'я. Одружений. Дружина - Олена Іванівна Гройсман. Виховує двох дочок (Христину та Ірину) і сина (Давида).

Джерело: УНН та file.liga.net





На правах реклами