Ми у Facebook
29.07.2014, 16:05

На Волині вже другий день родичі мобілізованих перекривають міжнародну трасу [Фото+Відео]

У селищі Ратному родичі військових, які перебувають в зоні АТО, перекрили міжнародну трасу. Разом із ними вийшли ті, хто протестують проти мобілізації та відправки місцевих чоловіків на Схід.
Другий день поспіль близько 500 місцевих жителів перекривають міжнародну трасу Е85. Вони протестують, вимагаючи повернути військових та припинити мобілізацію. Зі слів учасників протесту, під призов потрапили вже 260 місцевих чоловіків і мобілізація триває, передає УНН.

Родичі скаржаться, що військових погано годують, а посилки з дому на передову не доходять. Однією з причин стала загибель на Сході солдата, мешканця села Велимче Ратнівського району.



Хвиля народних протестів проти мобілізації на Західній Україні [ІНФОГРАФІКА]

З приводу масової мобілізації, яка викликала таке обурення у волинян, на свої сторінці у Facebook написав заступник голови Волинської обласної ради Ігор Гузь: «За задумом держави, у випадку інтервенції Росії, на території кожного району повинні бути сформовані загони територіальної оборони, які будуть мати певний план дій, озброєння та відповідну координацію. Але грамотно роз'яснити, що і до чого не змогли. І коли з села хочуть забрати сотню хлопців, матері стають на захист з готовністю бити, палити та трощити будь-кого, хто приїде в село з метою мобілізації».

Також днями мешканці двох районів Буковини перекрили рух на знак протесту проти масових повісток до військкоматів.
Нагадаємо, 20 липня під Львовом матері військових перекрили трасу Київ-Чоп.













На правах реклами