Ми у Facebook
30.07.2014, 15:23

Рівняни активно використовують своє право на податкову знижку

Протягом січня-липня поточного року до ДПІ у м. Рівному 1274 громадян подали декларації для повернення їм надміру сплаченого податку на доходи фізичних осіб, а 1246 осіб вже одержали належні їм суми податку.
Цього року громадяни активно подають до податкової інспекції декларації про майновий стан і доходи з метою одержання податкової знижки. Якщо у 2013 році за аналогічний період громадянам було повернуто 1225,3 тис. гривень, то цьогоріч сума повернутого податку на доходи фізичних осіб вже складає 1266,8 тис. гривень. Майже 72 відсотки громадян подали декларації з метою повернення коштів, сплачених на користь закладів освіти, решта – з метою надання податкової знижки на частину суми процентів, сплачених ними за користування іпотечним кредитом, а також страхових платежів та пенсійних внесків.

У п'яти районах Рівненщини масово не виконують бюджет

ДПІ у м. Рівному нагадує, що правом на одержання податкової знижки громадяни можуть скористатися протягом всього року. Для цього їм необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи до податкової інспекції за місцем проживання. Також необхідно пам’ятати, що право на податкову знижку на наступні роки не переноситься, тому варто встигнути подати декларацію до 31 грудня 2014 року.






На правах реклами