Ми у Facebook
31.07.2014, 12:45

Рівненщина може забезпечити альтернативним паливом

Уряд поставив завдання скоротити споживання газу на 30 відсотків, зробити це можна завдяки альтернативним видам палива, зокрема торфу, якого на території Рівненщини є досить велика кількість.
Чимало підприємств України зменшуватимуть споживання газу і планують переходити на тверді види палива. Тому я ставлю перед собою завдання за короткий час добитись результатів у розвитку торф’яної галузі на Рівненщині, де є родовища торфу та потужне державне підприємство «Смигаторф», - зазначив директор ДК «Укрторф» Андрій Озерчук, який відвідав підприємство, де зустрівся з працівниками та пенсіонерами виробництва.

Впевнені у необхідності використання твердого палива, як альтернативи іноземному газу, обласні та районні керівники. Голова Рівненської ОДА Сергій Рибачок та голова Дубенської РДА Руслан Сивий переконані, що підприємство необхідно перереєструвати на територію Смизької селищної ради, адже всі виробничі потужності ДП «Рівнеторф» знаходяться у Смизі. Відповідно, усі податки і надходження підуть до місцевого бюджету.

У Рівному на Білій та Млинівській затори через жнива

Ми повинні відродити «Смигаторф». Адже сьогодні, коли Уряд ставить завдання скоротити споживання газу на 30 відсотків, це підприємство є стратегічним для Рівненщини. Воно може і повинне забезпечити область та інші регіони паливом. Ми не мусимо залежати від чужого палива, якщо у нас виробляються альтернативні джерела енергії, – звернувся до працівників підприємства голова ОДА Сергій Рибачок.

Трудовий колектив ДП «Смигаторф» під час зустрічі піднімав питання і щодо зміни керівника підприємства.

Співбесіду з усіма кандидатами я проведу особисто, і лише врахувавши професіоналізм, досвід роботи та настрій колективу, подам кандидатуру на розгляд Міністра енергетики і вугільної промисловості, - запевнив Андрій Озерчук.

[ur=http://ogo.ua/articles/view/2014-07-30/53549.html]На Рівненщині відносно незначний спад промислового виробництва[/url]

Довідково:

Український концерн торфової промисловості «Укрторф» об'єднує в своєму складі на правах дійсних членів концерну сім державних підприємств з видобування й переробки торфу («Волиньторф», «Житомирторф», «Київторф», «Поділляторф», «Рівнеторф», «Сумиторф», «Чернігівторф»), Коростишівський завод «Реммашторф», Українську інспекцію з контролю якості торфової продукції та паливних брикетів «Укрінспаливо», та чотири асоційованих члени концерну: Лопатинський та Стоянівський торфозаводи, ВАТ «Івано-Франківськ» та науково-виробниче підприємство «Промтех». Підприємства концерну щороку видобувають 500-550 тис. т торфу, з якого 30-40 тис. т має сільськогосподарське призначення, а решта — паливне. Кусковий паливний торф виробляється у кількості 25-30 тис. т, торфові паливні брикети — по 200-250 тис. т на рік. Концерн виробляє науково-технічну політику торфової галузі України, керує технічним переозброєнням виробництва, представляє інтереси підприємств галузі в державних інституціях країни і в стосунках з закордонними партнерами.

«Рівнеторф» — державне підприємство з видобування й переробки торфу, яке діє на території Рівненської області. Включає до свого складу дочірні підприємства «Смигаторф», «Моквинторф», «Чемернеторф», «Клесівторф», а також дві виробничі дільниці. В останні роки видобуває щороку по 100-180 тисяч тонн торфу переважно паливного призначення, виготовляючи з нього до 20 тисяч тонн кускового торфу і близько 75 тисяч тонн торфових брикетів.





На правах реклами