Ми у Facebook
01.08.2014, 09:35

Рівненщина може почати активну співпрацю з Білоруссю

Про це повідомляють у прес-службі Рівненської ОДА. Відтак, на Рівненщині розпочали пілотну програму, в якій можуть брати участь мешканці територій, прилеглих до кордону України та Білорусі.
Програма спрямована на встановлення якісно нових контактів в рамках співпраці між цими регіонами за фінансової підтримки ЄС. Зокрема, це підтримка малого та середнього бізнесу, підвищення туристичної та інвестиційної привабливості регіонів, розвиток людського капіталу, енергоощадні проекти та профілактика захворювань, вирішення екологічних проблем.

Заборгованість по заробітній платі на Рівненщині майже 9 мільйонів

- Це пілотна програма, започаткована півтора роки тому. У ній можуть брати участь мешканці територій, прилеглих до кордону України та Білорусі. Зокрема, це стосується, з одного боку – Рівненської, Волинської, Київської, Житомирської та Чернігівської областей, а з іншого – Гомельської й Брестської, - розповіла експерт Програми підтримки регіонального співробітництва країн Східного Партнерства Любов Паливода.

За допомогою грантів підтримуватимуть неприбуткові проекти, зорієнтовані на місцевий соціально-економічний розвиток. Обсяг фінансування становить 3 мільйони 300 тисяч євро.

До слова, Рівненщині потрібно шукати нових стратегічних партнерів, адже в порівняння з минулим роком експорт товарів підприємств області зменшився. Для прикладу, товарообіг з Росією зменшився втричі.





На правах реклами