Ми у Facebook
05.08.2014, 15:18

Волинське село освітлюють сонячні батареї

Новітні технології у с. Тростянець запровадили у рамках Проекту Європейського союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІ».
За допомогою сонячної енергії у темний період доби освітлюють центральну вулицю села Тростянець на Волині, на якій знаходяться школа, дитячий садочок, будинок культури та приватні садиби. Про це повідомив сайт Ківерцівської районної ради.

Таку технологію запровадили нещодавно в рамках реалізації проекту «Інноваційні енергоефективні заходи в с.Тростянець. Модернізація вуличного освітлення з використанням відновлювальних джерел енергії (енергії сонця)».

Роботи зі встановлення вуличного освітлення на сонячних батареях здійснювали в рамках Проекту Європейського союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІ».

Загальна вартість реалізації становить 320 тисяч гривень - 224 тисячі – виграні сільською громадою грантові кошти Проекту ЄС/ПРООН, 26 тисяч – кошти громади, а решта - із сільського, районного та обласного бюджету, інформує сайт Під прицілом.

Батареї встановлені на кожному стовпі центральної вулиці Тростянця, а сонячна енергія настрільки заряджає акумулятори, що світла вистачає з початку сутінок до світанку (04:30). Причому світло дуже яскраве і покриває велику площу - йдеться на сайті сільської ради.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ