Ми у Facebook
15.08.2014, 11:21

На Дубровиччині засудили чоловіків, які незаконно видобували бурштин

Шість тисяч вісімсот гривень штрафу призначено Дубровицьким районним судом 22-річному мешканцю Дубровицького району та таку ж суму 44-річному жителю Сарненського району за порушення правил охорони або використання надр.
У березні 2014 року в урочищі «Заволокай», що неподалік села Ясинець Дубровицького району правоохоронці виявили та затримали 22-річного Андрія та 44-річного Миколу, які за попередньою домовленістю порушуючи законодавство України, самовільно, без отримання спеціального дозволу (ліцензії) на користування надрами, без акту, що засвідчує гірничий відвід, без оформлення в установленому порядку документів, що посвідчують право на земельну ділянку, за допомогою мотопомпи заводського виготовлення, шляхом гідророзмиву ґрунту, здійснили видобуток каміння бурштину-сирцю, який відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення.

Хабар у тисячу доларів за навчання у ВНЗ

– Відносно чоловіків слідчі Дубровицького РВ УМВС відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України (Порушення правил охорони або використання надр), – повідомив начальник Дубровицького РВ УМВС України в Рівненській області Сергій Родзін. – З’ясувавши всі обставини, справу скерували до Дубровицького районного суду.

Допоможіть знайти зниклого рівнянина

У судовому засіданні старателі повністю визнали свою вину у вчиненому та щиро розкаялись. Суд визнав чоловіків винним у вчиненні цього кримінального правопорушення та призначив їм покарання у вигляді штрафу в розмірі 6 800 гривень кожному. При цьому, речові докази: мотопомпу заводського виробництва, пожежні рукави, водозабірний шланг та бурштин-сирець суд конфіскував у власність держави.





На правах реклами