Ми у Facebook
17.08.2014, 12:36

Романтичність чи сексуальність?

Кожен з нас, напевно, досить швидко може сказати, що саме ближче для нього особисто. Але якщо дозволити собі подумати, пофантазувати… відповідь може змінитися. Чому?
Насправді, зробити вибір між романтичністю та сексуальністю неможливо. Так само, як визначитись між тим, яка рука важливіша – права чи ліва. Адже одна домінуюча, а інша – доповнююча. Важливі обидві.



Все досить просто: і романтичність, і сексуальність об’єднуються навколо одного – навколо ЛЮБОВІ. Обидві структури формуються ще в дошкільному віці, коли дитина починає цікавитись статевими відмінностями. У цей час закладаються основи романтичності, з’являється «перше кохання» в дитячому садку. Часто спогади саме про ці перші почуття залишаються з нами впродовж всього життя, формуючи наші романтичні установки про стосунки в дорослому віці. Саме в цей період (3-6 років) у дитини формуються стереотипи сексуальної поведінки. Якщо батьки або близькі люди змогли плавно та з розумінням пройти разом з дитиною цей етап – в неї закладаються ідеалізовані уявлення про почуття, що ґрунтуються на ніжності та чистоті.



Але якщо дитину соромити чи здійснювати інші негативні впливи на прояви її любові, то романтична складова блокується. Натомість, активніше розвивається більш пізня структура, яка знаходить відображення у сексуальності. У таких дітей відбуваються дуже стрімкі та активні перетворення у підлітковому віці, коли вони не так сильно залежать від впливу батьків. Структура сексуальності стає для них домінантною у дорослому віці.



Сподіваюсь, тепер стало більш зрозуміло, чому кожен з нас має свої вподобання. Але хочу наголосити на тому, що безумовно важливими є обидві структури. До того ж, вони насправді одночасно присутні у кожного з нас. Але в силу певних обставин родом з дитинства домінуючою стає лиш одна сторона. Тож навіть «останній» романтик в своєму арсеналі має чимало спокусливих ідей. В той час як «невиправний» мачо теж здатний на шалені романтичні вчинки та прояви. Все залежить від того, наскільки безпечна атмосфера стосунків, який рівень довіри, відвертості та прийняття.

Дозвольте собі та своєму партнеру бути різними, отримуючи задоволення від романтичної та сексуальної близькості, що поєднується у вашому коханні. Насолоджуйтесь різноманітністю!





На правах реклами