Ми у Facebook
21.08.2014, 08:02

До Рівного прибувають переселенці з Луганська й Донецька

До міста Рівного продовжують прибувати родини вимушених переселенців із зони бойових дій. Практично щодня до міста прибувають ті, хто через дії терористів покидає свої домівки.
Так, 20 серпня до Рівного прибуло дві сім’ї з Луганська й Донецька. Міський голова Володимир Хомко особисто зустрівся з представниками цих родин та вжив оперативних заходів по облаштуванню людей в місті та пошуку для них роботи.

Основними проблемами, з якими стикаються біженці є відсутність тимчасового житла, працевлаштування, переведення пільгових та пенсійних виплат до обласного центру та оформлення дітей в дитячі садки та школи. Наразі міська влада робить усе, щоб кожен з вимушених переселенців, який прибув до Рівного, не був обділений увагою чи відчував у чомусь потребу.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення Рівненради повідомляє, що 25 березня цього року у Рівному був створений «Міський координаційний центр з вирішення питань, пов'язаних з розміщенням та життєзабезпеченням мешканців Автономної Республіки Крим, які прибули у місто Рівне для тимчасового проживання».

Міська влада просить рівнян не салютувати

Щоб отримати інформацію з усіх питань, які хвилюють переселенців зі Сходу на даний час, зокрема з питань розселення, медичного обслуговування, організації навчання та виховання дітей у дошкільних та шкільних навчальних закладах, а також щодо працевлаштування, можна безкоштовно за телефоном «гарячої лінії»: 0 (800) 507 309 або 101.

Крім того, повідомляємо, що громадяни, які опинилися у складних життєвих обставинах можуть безоплатно отримати одяг, взуття б/в, засоби гігієни, предмети домашнього вжитку б/в, продукти харчування тривалого зберігання, меблі інше у КЗ «Рівненський обласний центр з надання соціальних послуг» POP за адресою: м. Рівне, вул. Дубенська, 71 А, тел.: (+380-362) 26-68-02. Директор: Стасюк Валерій Леонідович. При собі необхідно мати посвідчення особи та ідентифікаційний код.

Громадяни, які бажають надати гуманітарну допомогу також можуть звертатися за вказаними вище контактами, а також на гарячу лінію міськвиконкому 15-53.





На правах реклами