Ми у Facebook
21.08.2014, 16:52

На Кореччині працівникам виплачено 138 тис. грн. заборгованої заробітної плати

Протягом поточного року, завдяки втручанню податківців, на Кореччині виплачено 138 тис. грн. заборгованої заробітної плати, додатково надійшло до бюджету 7,4 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та 196,7 тис. грн. єдиного соціального внеску.
З метою підвищення мотивації до легальної зайнятості, формування активної поведінки на ринку праці фахівці Корецького відділення Гощанської ОДПІ провели 33 співбесіди з фізичними особами-підприємцями на предмет виявлення працівників, з якими не оформлені трудові договори.

Днями відбулася зустріч податківців з представниками бізнесу. Начальник відділення Ірина Крупич, виступаючи перед присутніми, зазначила, що актуальною темою сьогодення є боротьба з виплатою заробітної плати у „конвертах”, реалізація гарантій з оплати праці та недопущення виникнення заборгованості із заробітної плати. Підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності, при виплаті зарплати повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства.

Роботодавці, котрі відмовляються від офіційного працевлаштування, найбільшої шкоди завдають, в першу чергу, працівникам, адже неналежне оформлення трудових відносин позбавляє людей можливості захисту їхніх прав та не дає змоги отримати трудовий стаж для призначення пенсії. Своєчасна й повна сплата податків, а також забезпечення заробітною платою працівників у розмірі не менше мінімальних соціальних стандартів – це обов’язок кожного роботодавця.

ГУ Міндоходів у Рівненській області





На правах реклами