Ми у Facebook
22.08.2014, 11:17

Працівник луцького автосалону двічі взяв покататися авто і скоїв дві ДТП

Приблизно такий автомобіль розтрощив у ДТП продавець-консультант луцького автосалону. Фото із wikimedia.org

Луцький міськрайонний суд визнав продавця-консультанта луцького автосалону «Хонда», який протягом року здійснив дві ДТП, винним у незаконному заволодінні транспортними засобами та підробці документів.
Як встановив суд, 4 жовтня 2012 року, близько 18.30 год., продавець-консультант Олександр автосалону «Хонда», що у Луцьку, незаконно взяв автомобіль «HONDA Civic» і, потрапивши у ДТП, пошкодив його. Завдану шкоду ТзОВ «Луцьк-Експо» оцінило у 54 164,74 гривні, повідомляє портал "Четверта влада".

Молодого хлопця в компанії пошкодували і не стали звільняти, а лише винесли йому догану та зобов’язали відпрацювати кошти, які були витрачені на ремонт автівки.

Працівники ДАІ Рівненщини затримали викрадений автомобіль

Проте молодий хлопець не вгамувався і вже через кілька місяців – 8 серпня 2013 року – будучи п’яним знову взяв покататися з автосалону автомобіль, цього разу уже марки «HONDA CR-V». На цьому ж автомобілі знову потрапив в аварію. Щоправда, цього разу розмір збитків був уже значно серйознішим – 274 тисячі 160 гривень.

Цього разу компанія вирішила звернутися до правоохоронців, аби відшкодувати завдані збитки.

На Рівненщині в автокатастрофі загинув 72-річний чоловік

Намагаючись уникнути покарання, Олександр з метою створення видимості законності користування автомобілем «HONDA Civic», надав завідомо підроблені доручення, видані на його ім`я ТзОВ «Луцьк-Експо», що він нібито має право отримувати, керувати та використовувати автомобіль, хоча в дійсності вказане доручення не оформлялось.

Таким чином, суд кваліфікував дії молодого хлопця за трьома статтями: 289, ч. 2 (незаконне заволодіння транспортним засобом, що завдало значної матеріальної шкоди), 289 ч.3 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно, яке завдало великої матеріальної шкоди), 358 ч.4 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.

У Білорусі помер водій з Рівненщини, який врізався в російську фуру

Обвинувачений своєї вини у суді не визнав і просив його виправдати.

Суд опитав більше 10 свідків і визнав винним 22-річного продавця-консультанта луцького автосалону у вчиненні інкримінованих порушень і призначив покарання у вигляді семи років шести місяців позбавлення волі. Також суд постановив стягнути з обвинуваченого на користь ТзОВ «Луцьк-Експо» завдану матеріальну шкоду в сумі 328 324,74 грн. та понад 5 тисяч гривень судових витрат.

Коментувати свої дії журналістам обвинувачений відмовився.

Нині сторона захисту ще має можливість подати апеляцію.





На правах реклами