Ми у Facebook
01.09.2014, 13:47

Прокуратура в суді вимагає у забудовника передати квартири до комунальної власності Рівного

У Рівненській області триває набір добровольців до 72-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України. Ця військова частина з перших днів антитерористичної операції виконує бойові завдання на Донбасі.
Прокуратура міста Рівного заявила позов до Господарського суду міста Києва та вимагає зобов’язати забудовника передати до комунальної власності частину квартир у новобудові на вул. Соборній, 416-Б для забезпечення житлом громадян, в тому числі пільгових категорій, котрі перебувають на квартирному обліку.

На Рівненщині незаконно позбавили громадян їхніх прав на землю

Перевіркою встановлено, що багатоквартирний житловий будинок за вказаною адресою введено в експлуатацію ще у березні цього року, проте столична фірма-забудовник договірні зобов’язання перед Рівненською міською радою не виконала та досі частину обумовленого житла – а це 3% від загальної житлової площі на суму 650 тис. грн. – до комунальної власності не передала. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Рівненської області.

На Рівненщині 550 га землі використовувались незаконно

Крім того, фірма не оплатила міській раді послуги з інженерно-технічного нагляду за проведеним будівництвом, а тому у позові прокурор також ставить вимогу стягнути заборгованість, а разом з тим неустойку, річні та втрати від інфляції на загальну суму майже 180 тис. грн.

Наразі позов прокуратури перебуває на розгляді.





На правах реклами